avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere si incasare bilete, eveniment sub egida ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere si incasare bilete, eveniment sub egida ONG

Buna ziua,

In iunie, impreuna cu asociatii mei, organizam un eveniment muzical. Organizarea legala se face sub un ONG care inca nu este gata (statutul si actul constitutiv se discuta momentan la judecatorie. ar trebui sa treaca spre urmatorul pas joi).

In statul asociatiei am declarat ca pentru a ne indeplini scopul organizatia va putea pune in vanzare bilete.

Ce trebuie sa contina aceste bilete (serie, numele asociatiei, nu stiu nimic in acest moment) ? Cum se declara aceste bilete (evenimentu va avea loc pe propietatea statului, in vecinatatea unei comune. nu stiu daca este relevanta aceasta informatie) ? Fiind un ONG, impozitul pe incasarea biletelor este zero - va rog sa ma contraziceti daca gresesc in acest aspect. Altfel, ce imi scapa? Vreau sa fiu in deplinatate legala, iar pentru asta am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: serious_tiberius , utilizator 23:07, 2 Februarie 2014
Buna seara,
comandati bilete la Imprimeria Nationala, intocmiti declaratie cu valoarea fiecarui bilet si cu suma incasata, in baza acestei declaratii platiti imozit 2% sau 5% dupa caz. Veniturile din spectacole sunt scutite din punct de vedere al impozitului pe profit.
Multumesc pentru raspunsul prompt! In cazul acesta exista, deci, un impozit - pe venit. Am crezut ca un ONG este scutit de orice fel de impozit - mai invatam.

O ultima intrebare. Daca aceste bilete se inregistreaza la Imprimerie pe persoana fizica, se pot transfera apoi pe ong? [asociatia nu este inca gata, dar am vrea sa punem biletele in vanzare de pe acum].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spectacolul cu bilet e activitate economica pt ong? cristivoicu cristivoicu Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti cum sa procedez. Numele meu este Niculae Voicu. Dar in primul rand va multumesc ca va rupeti din timpul ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe spectacole jipaangela jipaangela va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole. Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala pentru organizare evenimente Lupisor Lupisor Am un ONG, are 4 ani peste 200 de proiecte organizate. In statut am trecut ca una dintre actiunile prevazute este si infiintarea unei societati comerciale ... (vezi toată discuția)