avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

o persoana se afla in concediu de crestere copil pana in luna mai 2014 dar este insarcinata a doua oara . cum este mai bine sa inceapa activitatea mai repede sau numai din mai ? cum se calculeaza concediu de crestere pentru al doilea copil ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 3 Februarie 2014
1. Din ce spuneti se pare ca va naste al doilea copil dupa ce se va termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1).

2. Dupa ce se termina CCC1 face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Apoi, pentru a intra in CCC2 procedeaza la fel ca la CCC1 (intra in concediu de maternitate si apoi in CCC2).

4. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Se ia in calcul si indemnizatia lunara pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil adriana007 adriana007 Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil marian_nita72 marian_nita72 buna ziua...sotia mea este in concediul pentru crestere copil ...fetita noastra are 1 an si 6 luni in septembrie ar trebui sa inceapa munca dar de curand am ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)