avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Persoane care au in intretinere sot/sotie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Persoane care au in intretinere sot/sotie

Lucrez intr-o institutie publica, pentru deducere impozit pe venit, coasigurat , contabila unitatii imi cere pe langa declaratia pe propria raspundere a sotiei precum ca nu are venituri si o adeverinta de la Administratia Finantelor Publice .

Vreau sa va intreb daca sunt obligat sa aduc si acea adeverinta de la A.F.P. deoarece cu un an inainte nu mi-a fost ceruta .

Cu stima
Cel mai recent răspuns: forico , utilizator 23:13, 2 Februarie 2014
Da, e corect pentru ca trebuie sa demonstrati ca veniturile persoanei aflate in intretinere, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.
Nu am mentionat , sotia mea nu lucreaza de 3 ani , deci eu am mai beneficiat de aceste deduceri si fara sa umblu pe la A.F.P.
De altfel sotia a declarat pe propria raspundere ca nu are nici un venit ,terenuri agricole s.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare si intretinere persoane anddyyy anddyyy Buna ziua, am 19 ani, sunt angajat de cateva luni prin intermediul unei firme de resurse umane, parintii mei nu lucreaza, nu sunt nici pensionari si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Deducere copil si sotie larisarazvan larisarazvan buna ziua In cazul unui salariat care are si copilul si sotia in intretinere, cum se calculeaza deducera si cat reprezinta ca si procent?salariul brut este ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil si sotie ContSters277388 ContSters277388 daca copilul are 27 ani,a terminat facultatea si nu lucreaza poate fi trecut la tata ca persoana in intretinere? idem sotia nu mai lucreaza. ce acte ... (vezi toată discuția)