avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Completare declaratia 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Completare declaratia 392b

Buna ziua,
Va rog un ajutor in completarea declaratie 392 b
O societate neplatitoare de tva la sectiunea Livrari trece suma facturata sau suma fara tva
de ex. s-a facturat la un client inregistrat in scopuri de tva suma de 620 lei va trece suma de 500 la livrari catre persoane inregistrate in scopuri de tva sau suma de 620 lei?
De asemenea va rog incasarile prin casa de marcat cum se trec?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 11:56, 3 Februarie 2014
Buna ziua,

Declaratia 392B se completeaza pe baza jurnalelor.
Asta inseamna ca trebuie sa luati totalul sumelor din jurnalele de vanzari si cumparari, si o treceti in declaratie.
Se trec inclusiv vanzarile cu numerar.

Respect,
Dan Preda.
Dar in jurnalul de vanzari cand trec extrag tva-ul din suma facturata si din suma incasata prin casa de marcat?
va multumesc,
Buna ziua,

Da,se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in jurnale.

Respect,
Dan Preda.
Multumesc mult
Buna ziua,

Ma bucur ca v-am putut fii de folos.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)