avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luarea in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luarea in spatiu

Am inchiriat un apartament in baza unui contract de inchiriere inregistrat la fisc pana in data de 01.08.2014. Chiriasul care este din alt judet are un copil minor si are nevoie de carte de identitate si automat luare in spatiu(eu nu doresc). Am citit ca in baza contractului poate solicita viza de rezident si posibilitatea intocmirii unei carti de identitate pe adresa unde este inchiriat imobilul.Intrebarea mea este daca la data expirarii contractului de inchiriere (in cazul in care minorul detine c.i. cu adresa locatiei apartamentului) se anuleaza viza de luare in spatiu, ca sa nu ma pot trezi ca locuiesc cu ei in apartament, ca are buletin pe adresa respectiva.
O zi buna
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:47, 5 Februarie 2014
Daca chiriasul are deja act de identitate cu domiciliul in locuinta dvs., e de la sine inteles ca si minorul in calitate de copil al chiriasului nu poate avea alt domiciliu decat cel al parintilor sai. In concluzie vreti sau nu copilul isi va face act de identitate in locuinta dvs. Domiciliul in buletin se schimba la solicitarea parintilor, ca urmare a expirarii contractului, adica daca acestia isi schimba buletinul automat isi iau si minorul cu ei, daca nu acesta ramane agatat ca un marsupiu in locuinta dvs. cu toate ca termenul de inchiriere a luat sfarsit. Puteti eventual, ulterior sa urmariti unde acestia se muta si sa instiintati sectoristul sa-i determine sa-si schimbe actul de identitate, altfel copilul si parintii cu toate ca nu mai locuiesc efectiv la dvs. vor ramane in actele de identitate cu domiciliul in locuinta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)