avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Subventie OUG 51/2006
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Subventie OUG 51/2006

Buna ziua,

in 2009 am semnat prin ANL (programul de construire prin credit ipotecar) un contract de construire pentru o garsoniera, si apoi am depus actele catre CL Ploiesti conform OUG51/2006 pentru a beneficia de subventie. Dosarul a fost aprobat de CL Ploiesti si inaintat catre MDRT pentru fundamentarea bugetului pentru anii urmatori, conform OUG.
termenul de constructie era iunie 2010, dar din diverse motive (insolventa antreprenorului general) locuinta a fost pusa in functiune si am semnat PV de predare primire si receptie in iulie 2011 (cu 13 luni intarziere fata de termenul prevazut in contract).
in Aug/Sep 2011 am depus din nou la CL Ploiesti cerere pentru eliberarea subventiei, conform OUG51/2006 aceasta urma sa fie eliberata in baza PV de receptie.
In Nov2011 OUG51/2006 a fost abrogata prin OUG95/2011, dar urmand ca pentru dosarele aprobate (printre care si al meu) sa fie totusi efectuata plata subventiei.
In 2012 MDRT a facut plata unor subventii (84 subventii cf site-ului mdrt.ro) dar din pacate eram mai jos pe lista.
In 2013 am primit informari de la MDRT la solictarea mea ca in bugeatul de stat aprobat nu au fost aprobate sume de bani pentru acest program datorita "restrictiilor bugetare" (din cate am vazut in proiectul de buget inaintat de MDRT catre MF nici nu au fost cerute sume, asa ca n-aveau de unde sa primeasca).
In 2014, in sfarsit am vazut o informare de la MDRT catre unul din vecinii din amplasament ca a fost aprobata suma de 10.000.000 ron in bugetuk de stat din care conform trimestrializarii, 9.000.000 urmeaza sa se plateasca in trim I.

Intrebari:
1. pot cere MDRT/statului penalitati si dobanzi pentru suma aprobata? Nu stiu care au fost normele metodologice de punere in aplicare ale OUG51/2006, dar mi se pare aberant sa astept 2 ani si jumatate plata subventiei fara sa cer penalitati de intarziere si dobanzi.
Mentionez ca subventia se va vira conform acordului cu banca finantatoare direct in contul de credit, si va conta ca plata in avans a creditului, asa ca eu am platit in tot acest timp o dobanda "majorata" fata de cea pe care ar fi trebuit sa o platesc daca subventia ar fi fost platita in 2011.
2. in cazul in care raspunsul la intrebarea 1 este afirmativ, care este valoarea penalitatilor si dobanzii? Cum ar trebui sa formulez aceste pretentii?
3. Pot cere recalcularea subventiei conform cursului Eur? mentionez ca aceasta a fost calculata cf OUG51/2006 la cursul semnarii contractului de construire care este total dezavantajos fata de cursul actual (cca 3.9 ron vs 4.5 ron).
4. Catre cine pot formula pretentii vs termenul teoretic din contract (iunie 2010)? mentionez ca antreprenorul general si-a declarat insolventa inca din martie 2010 si acum este in procedura de faliment. M-am inscris la masa credala doar cu penalitati de intarziere ce decurg direct din contract vs termenul de predare, dar nu m-am gandit la acea data sa formulez pretentii si asupra penalitatilor si dobanzii pentru neplata subventiei pentru cele 13 luni de intarziere la punerea in functiune. pot formula aceste pretentii impotriva ANL care a avut contract de mandat si printre responsabilitati inclusiv nimirea antreprnorului general si urmarirea stadiului lucrarii?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
dan_ph, utilizator

Alte discuții în legătură

Subventie constructie locuinte danpuiu305 danpuiu305 Buna ziua, in 2009 am inceput constructia unei locuinte prin ANL, semnand un contract de construire cu un Antreprenor General, si deoarece ma incadram in ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe si impozit mbm76 mbm76 Pentru tineri sub 35 de ani care vor sa construiasca o casa in regie proprie si indeplinesc celelalte conditii (peste 18 ani,nu au si nu au avut alta casa ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)