avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna ziua ! Va rog daca poate cineva sa imi spuna daca dupa 1 febr / 2014 se schimba ceva in dosarul meu de condamnare pe care am sa-l relatez ? Soluție pe scurt: DOS. 21072/197/2012 H O T Ã R Ã Ș T E În baza art 215 alin 1,2 C.penal cu aplicarea art 41 alin 2 C.penal (2 acte materiale) și art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpata A M C, în, cu domiciliul în localitatea , la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelaciune în formă continuată. În baza art 290 alin 1 C.penal cu aplicarea art 41 alin 2 C.penal (2 acte materiale) și art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpata la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art 33 lit a, art 34 lit b C.penal contopește pedepsele aplicate, inculpata urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare. În baza art 71 alin 2 C.penal interzice inculpatei drepturile prev. de art 64 lit a teza a II a, b C.penal pe durata prev de art 71 C.penal. În baza art 81 C.penal dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei, fixând un termen de încercare, în baza art 82 C.penal, de 4 ani. În baza art 71 alin 5 C.penal pe durata suspendarii condiționate a executării pedepsei aplicate se suspendă și executarea pedepsei accesorii. Atrage atenția inculpatei asupra prevederilor art 83 C.penal. În baza art 346 C.pr.pen constată că partea vătămată SC Povident Financial România IFN SA nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art 348 C.pr.pen dispune desființarea totală a înscrisurilor: contractele de credit nr 346756443/29.09.2008 și 346755583/03.10.2008 – file 66 și 72 dos u.p În baza art 191 alin 1 C.pr.pen obligă inculpata Axente să plătească suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, în acestea fiind incluse și cheltuielile judiciare reprezentând onorariu apărător oficiu, conform art 189 alin 1 C.pr.pen. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunțare cu inculpata și de la comunicare cu partea vătămată. Ulterior Parchetul a facut recurs si s-a casat dosarul si s-a dat solutia :: În baza art.38515 pct.2 lit.d C.pr.pen., admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov împotriva sentinței penale nr.291/20.02.2013 a Judecătoriei Brașov, pe care o casează sub aspectul omisiunii aplicării dispozițiilor privind confiscarea specială. Rejudecând în aceste limite, În baza art.118 alin.1 lit. e C.pen., dispune confiscarea specială de la inculpata Axente Mariana Cristiana a sumei de 3.500 lei. Menține restul dispozițiilor. În baza art.189 C.pr.pen., dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Brașov a sumei de 200 lei, reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu. În baza art.192 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate în recurs rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 13.06.2013. . .... Va rog daca se poate sa imi spuneti ce se intampla dupa ce intra in vigoare noile coduri . Multumesc si imi puteti scrie si pe adr de mail : c.axente@yahoo.com.

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca e inchisoare cu executare sau cu suspendare ! multumesc !!! ady00 ady00 ra estimata: 8:30 Complet: P5 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Dos....H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu ... (vezi toată discuția)
Ce spune in sentinta? AlinaTinaMircea AlinaTinaMircea Poate sa imi explice si mie cineva mai pe intelesul meu? Solutie: Respinge cererile de reţinere a ... (vezi toată discuția)
Poti avea trei suspendari care sa ramana doar la stadiul de suspendare popesculi popesculi am deja o Suspendare pentru: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul POPESCU COSTIN - LIVIU, necunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)