buna ziua. in iunie 2013 am trimis in instanta dosare pentru rau platnici la intretinere.
ieri am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se cere ca in 10 zile sa completez cu urmatoarele:
1. sa depun copia CI a paratului - mentionez ca la asociatie nu avem copii dupa CI ale proprietarilor pt ca nu mi le-ar da nimeni. am autoritatea sa cer asa ceva? ar trebui ca asociatia sa aiba copiile dupa CI ale proprietarilor?
2. modul de calcul al penalitatilor. - Ce ar trebui sa depun?
3. dovada domiciliului paratului. - cu ce se face aceasta dovada? copie dupa cartea de imobil sau ce?
4. calitatea de proprietar al paratului. Stiu ca in mod normal ar trebui sa existe la administratie copii dupa contractele de vanzare cumparare. insa avand in vedere ca ma confrunt cu niste persoane recalcitrante care nu isi platesc obligatiile, normal nu au fost de acord sa dea aceste copii. In aceasta situatie cum procedez?
5. de asemenea mi se cere sa precizez perioada pt care se solicita debitul. Dosarele au fost depuse in vara. De atunci s-au acumulat datorii consistente. eu merg mai departe cu suma solicitata in cererea de chemare in judecata sau completezcu suma acumulata pana in prezent??????????
@merepere,
Sa le luam pe rand:
1. Depuneti o adresa in acre aratati ca asociatia nu detine copii ale actelor de identitatea ale proprietarilor. Dar aveti datele personale ale restantierului consemnate in cartea de imobil de unde le prezentati instantei
2. Prezentati o copie a sistemului propriu de penalizari asa cum l-ati adopatat in comitetul executi. Prezentati un calcul tabelar cu debitele din prima luna pana astazi, cu numarul de zile de intarziere pe fiecare suma, cu platile partiale, cu procentul aplicat, penalizare de plata pentru fiecare din aceste sume si suma totala a penalizarilor.
Sau daca nu are cine sa calculeze asa ceva, faceti copii ale fisei individuale a restantirerului, copii cu paginile din registrul fondurilor unde ati tinut evidenta penalizarilor luna de luna, copii ale tuturor listelor de plata..
3. Dovada domicilului paratului este necsara pentru citare. Daca stiti ca locuieste in blocul dumneavoastra prezentati adresa sau solicitati sprijinul celor de la evidenta populatie.
4. Calitatea de proprietar o dovediti cu actul de proprietate. Daca nu-l aveti puteti sa-l solicitati la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara.
5. Precizati ca solicitati debitele de la data cand exista aceste debite. Probabil ca nu ati specificat in cerere. De regula acolo trebuie specificat ca nu si-a mai achitat cotele la asociatie din luna anul... Ca solicitati sa fie obligat la plata debitelor acumultate din luna martie 2011 (de exemplu) pana la data introducerii cererii. Acum la primul termen puteti sa actualizati sumele restante si penalizarile pana in ultima luna calculata si afisat (decembrie 2013, ianuarie2014).
Nota:
In aceasta actiune trebuie sa colaborati cel putin cu un economist (cenzor) si daca nu va descurcati mai apelati si la ajutorul unui jurist.
Pas 1: Se notifica in scris debitorul (se trimite cu confirmare de primire), se facementiunea debitului total aferent perioadei. Se someaza sa achite debitul restant in maxim 7 zile de la data primirii.
Pasul 2: mediere (fara mediere nu se poate ajunge in instanta de judecata). Contactati un mediator si va spune care sunt pasii - necesita costuri
Pasul 3: depunerea la instanta de care apartine Asociatia a chemarii in judecata prentru neplata datoriilor catre Asociatie. - necesita costuri si recomand angajarea unui avocat care va va spune ce este necesar pentru actiunea in judecata
@RC,
Daca cititi un pic mai sus o sa vedeti ca dosarul este deja in instanta, ca instanta a solicitat completarea dosarului cu unele inscrisuri. Asta poate insemna ca asociatia a parcurs procedura de mediere. Iar daca nu a parcurs-o instanta decide daca suspenda sau nu procesul, daca-i trimite la mediere sau nu.