avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare RCA

Buna ziua!

In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, acolo unde a fost umflat devizul de reparatie, urmand ca cei de la asigurari sa-mi asigure doar suma de 11600 de lei in loc de 24000 conform devizului eliberat de catre service. In luna Ianuarie, dupa foarte multe eforturi si drumuri facute degeaba, am scos masina din service pentru a o repara in regim propriu. Societatea de asigurari mi-a comunicat verbal (prin inspectorul care se ocupa de dosarul meu) ca in cazul in care masina este scoasa din service si nu fac dovada de reparatie, mi se va da suma de 6600 de lei, iar in cazul in care scot masina din service si o repar in regim propriu, se va asigura maximul de 11600 de lei cu dovada facturilor pe care le am. Ideea este ca service-ul unde am bagat masina, imi poate oferi factura doar pentru piese, nu si manopera. Intrebarea mea este: ''Mai asigura suma de 11600 de lei cei de la asigurari daca pe factura sunt doar piesele si nu manopera?'' Este un raspuns pe care inspectorul tot evita sa mi-l dea. Imi raspunde de fiecare data ca are nevoie de documente ca sa stabileasca suma pe care mi-o asigura, iar atunci cand il intreb ce documente sunt necesare, nu imi raspunde, evita raspunsul! Specific faptul ca eu nu vreau sa scot nimic in plus de la asigurari, doresc doar sa mi se repare masina in urma daunelor din accidentul in care am fost implicat, nimic mai mult!

Multumesc anticipat, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 14:38, 9 Februarie 2014
Pe factura e necesar sa fie trecuta si manopera, insa, vedeti exact ce calcul a efectuat inspectorul, cereti lamuriri , sa vedeti ce anume a scazut si cum a calculat valoarea reala a masinii. Puteti cere, totodata, si pararea unui expert tehnic auto pentru clarificarea intreguluui calcul.
stefan-dinca a scris:

Ideea este ca service-ul unde am bagat masina, imi poate oferi factura doar pentru piese, nu si manopera. Intrebarea mea este: ''Mai asigura suma de 11600 de lei cei de la asigurari daca pe factura sunt doar piesele si nu manopera?'' Este un raspuns pe care inspectorul tot evita sa mi-l dea. Imi raspunde de fiecare data ca are nevoie de documente ca sa stabileasca suma pe care mi-o asigura, iar atunci cand il intreb ce documente sunt necesare, nu imi raspunde, evita raspunsul! Specific faptul ca eu nu vreau sa scot nimic in plus de la asigurari, doresc doar sa mi se repare masina in urma daunelor din accidentul in care am fost implicat, nimic mai mult!

Multumesc anticipat, o zi buna!


Eu banuiesc ca este vorba de o dauna totala din punct de vedere economic iar suma de 11600 ar reprezenta valoarea reala a autovehiculului si pana la aceasta suma asiguratorul trebuie sa deconteze reparatia intr-un atelier specializat, pe baza de deviz, factura si dovada efectuarii reparatiei. Service-ul trebuie sa va dea factura pe toata lucrarea altfel se numeste evaziune fiscala.
Totusi, daca masina este dauna totala iar valoarea maxima de despagubire este de 11600 dvs trebuie sa primiti fara a face dovada reparatiei suma de 8700 lei, diferenta constituind valoarea epavei conform normelor in vigoare .
Cereti in scris asiguratorului sa va comunice valoarea maxima de despagubire precum si modul de calcul conform prevederilor din Ordinul 14/2011 al CSA , art. 50 pct 14 .
In functie de raspunsul primit am putea continua discutia !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Dauna sau reparatie? crinna crinna Buna ziua, Ieri am avut accident in care nu am fost vinovata.Pe scurt eu mergeam in linie dreapta si unul care era parcat pe dreapta a vrut sa faca stanga, ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)