avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar

in cazul in care am credit imobiliar si am girat cu bunul cumparat, daca as intra in imposibilitate de plata sau nu as mai conveni din alte motive sa platesc creditul renuntand la imobil, banca poate sa actioneze si asupra altor bunuri decat cel cu care s-a girat ? (intre timp am mai achizitionat o proprietate, poate aceasta fi pusa in pericol prin neplatirea creditului la care s-a girat cu altceva?)
Cel mai recent răspuns: gabbi_x , utilizator 11:51, 4 Februarie 2014
Buna ziua,

Da, in cazul in care valoarea imobilului ipotecat nu acopera valoarea creantei bancii, va pot executa silit orice alt bun pe care il aveti in proprietate.
multumesc pt raspuns . cand am facut creditul s-a evaluat bunul si s-a considerat a fi echivalent sumei imprumutate. daca intre timp cade piata imobiliara sa inteleg ca platesc eu ?
Ati inteles foarte bine. Dvs nu ati luat imobil de la banca ci bani, contra unui pret- dobanda. Trebuie sa platiti tot ce datorati. Riscul devalorizarii imobilului va revine doar dvs, ca si proprietar al imobilului.
ok. problema cu imobilul respectiv ( o gars intr-un bloc de gars din 2010) e ca au aparut vicii de constructie, care au fost ascunse la momentul vanzarii-cumpararii. mai exact inca de la prima iarna au aparut pete de apa pe peretii exteriori, a aparut mucegai pe toti peretii ext, pe tamplarie curge apa pe interior, geamurile nu se inchid/deschid vara iarna condenseaza de strangem cu buretele apa. am apelat la asigurare si ei au facut o constatare prin care se confirma faptul ca sunt vicii de constructie la acoperis, ap fiind avariat din cauza apei. blocul a avut parcare in momentul cumpararii care ulterior a fost vanduta unei alte persoane si acum se construieste ceva acolo. ap e luat cu prima casa. cum pot sa fac sa renunt la imobil fara sa ma alerge banca ? vanzatorul sa restituie banii bancii , daca se poate si pe ai mei dati in perioada asta si sa isi ia imobilul inapoi pt ca practic nu se poate locui ( am gasit hainele mucegaite in sifonier din cauza umezelii si condensului/ infiltratiilor). Sau daca pot lua ceva echivalent ca pret, daca gasesc ce....se poate transfera cumva creditul si platile pe care le-am facut pana acum catre banca ??? Multumesc
Din pacate nu puteti decat sa cereti rezolutiunea contractului de vanzare cumparare pentru viciu . Este insa destul de greu de obtinut o astfel de hotarare a Instantei. Fata de banca nu va puteti apara in acest mod.

Alte discuții în legătură

Notificare vicii ascunse gokuhdbz1 gokuhdbz1 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat cu vicii ascunse in urma cu 2 luni am achiziționat ... costel5 costel5 Apartament cumpărat cu vicii ascunse In urma cu 2 luni am achiziționat un ap, la parter, in care la scurt timp am observat umezeala, igrasie, ce pornește ... (vezi toată discuția)
Viciu de constructie la prima casa gabbi_x gabbi_x Am luat in 2010 prin prima casa o garsoniera intr-un imobil, la inceputul lunii noiembrie. In luna decembrie au inceput sa apara infiltratii de apa la toti ... (vezi toată discuția)