avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu de constructie la prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu de constructie la prima casa

Am luat in 2010 prin prima casa o garsoniera intr-un imobil, la inceputul lunii noiembrie. In luna decembrie au inceput sa apara infiltratii de apa la toti peretii exteriori, mucegai peste tot, ne-au mucegait hainele in dulapuri, pe ferestre curge apa siroaie, de umezeala din aer sa nu mai zic. Asta s-a intamplat pe tot timpul sezonului rece in fiecar an, se usuca numai o luna doua vara. Am facut si o constatare avizata, a rezultat viciu de constructie la acoperis si peretii exteriori (sunt la etajul 4 din5, sub etaj mascat). Ce pot sa fac, nu se poate locui acolo? Se poate sa reziliez contractul si sa dea vanzatorul banii bancii inapoi sau sa iau in alta parte daca gasesc se poate transfera creditul?
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 16:17, 4 Februarie 2014
Problema care se pune este intre dvs. si constructorul casei. Puteti sa promovati o actiune in rezolutiunea contractului bazata pe vicii ascunse care face imposibila folosirea obiectului achizitionat conform scopului adica acela de locuinta.

Chiar daca reusiti rezolutiunea, diferenta intre pretul returnat,inclusiv cu dobanda legala, nu poate acoperi creditul si dobanda bancii. Puteti sa cereri prin actiunea de rezolutiune daune interese care sa acopere si prejudiciul previzibil si viitor si anume valoarea totala a sumelor pe care trebuie sa le achitati bancii.
De 4 ani stati acolo? Sau cum? Ca a trecut cam multisor timp totusi pentru admiterea actiunii.
Ca sa fi primit si daunele eventuale suferite, trebuia sa dovediti ca vanzatorul cunostea viciile ascunse. Asta nu e chiar usor, dar exista fosti colaboratori, prezumtii etc.

Totusi, timpul e primul dv. dusman. Nu ati mai intrebat aici asta sau ceva similar? Imi e cunoscut subiectul.
Nu prea am stat acolo in conditiile date. Am stat mai mult pe la prieteni si cum avem o casa in constructie suntem mai mereu pe santier acolo. Noi am sperat sa rezolvam , am anuntat constructorul despre probleme la inceput si a venit a vazut a plecat si nu a mai raspuns (problema este la mai multi vecini). Am apelat la asociatie, etc. Am chemat asigurarea pana la urma in speranta ca se poate repara si ne-au confirmat dat confirmare de viciu. Dupa ce am facut credit (dat avans platit acte si rate)nici nu am mai avut bani de dat in judecata si nici nu ne-am bucurat sa apelam la aceasta solutie. Se pare ca nu exista alta. Cum trebuie sa procedez?
Nu vreau pana la urma decat sa restituie bancii suma imprumutata si sa isi ia inapoi imobilul daca nu pot sa recuperez ce am dat bancii pana acum pana la urma asta e.
Multumesc
PS: Cum trebuie sa procedez?
apelati la un avocat pentru a vedea actele si a formula o actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar gabbi_x gabbi_x in cazul in care am credit imobiliar si am girat cu bunul cumparat, daca as intra in imposibilitate de plata sau nu as mai conveni din alte motive sa platesc ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse apartament cu prima casa PHUSULAN PHUSULAN Buna ziua, Am achizitionat acum 1 luna un apartament la et. 9 intr-un bloc de 10 etaje, din anul 1981.Mentionez ca la prima ploaie, am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Vicii imobil nou cumpărat prin prima casă. pot folosi asigurarea de la bancă? claudiah28 claudiah28 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). ... (vezi toată discuția)