avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Lucrez intr-o institutie publica (personal contractual). Pot solicita o copie de pe contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 6 Februarie 2014
Am intrat in posesia unei copii a contractului de munca si am constatat cu stupoare ca exista o diferenta enorma intre salariul din contract si cel pe care-l iau eu luna de luna. Cel din contract este mai mare cu cateva sute de lei(cca 1000 lei.)Am intrebat de ce este trecut un alt salariu decat cel pe care-l incasez, iar raspunsul primit a fost ca: " a fost intocmit mai de mult, ca nu existau contracte de munca ci doar dispozitii de incadrare,... Am plecat nelamurit de la RU. Am hotarat sa merg la sef si sa-i arat si domniei sale contractul si sa vad si motivatie lui. Ce pot sa fac? Sa dau institutia in judecata? am vreo sansa. Dupa L284/2010
, salariul real ar fi cam cel trecut in contract.
Legea nr.284/2010 nu este aplicabila in totalitate, mai ales cu privire la stabilirea salariilor.
Cum se aplica Legea salarizarii? In functie de ce criterii si la ce categorii de personal? Cred ca este totusi la latitudinea angajatorului si depinde si de "culoarea ochilor" angajatului.
La cine se aplica legea, ati primit deja raspuns
www.avocatnet.ro/content/for...

Dupa aparitia Legii nr.284/2010 au aparut alte acte normative care prevad stabilirea salariului pentru anii 2011, 2012, 2013 si 2014.
freeelis a scris:

Legea nr.284/2010 nu este aplicabila in totalitate, mai ales cu privire la stabilirea salariilor.

Stimate domnule consilier juridic FREEELIS, cu riscul de a va supara sau de a ma crede incult, va rog sa-mi comunicati dvs care sunt categoriile de personal carora li se aplica aceasta lege. Eu am citit-o, dar poate nu am inteles-o bine. Dvs. care sunteti omul legii, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
............................................................................................................................................
ART. 2
(1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică:
a) personalului din autorităţi şi instituţii publice, respectiv Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, autoritatea judecătorească, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţi ale administraţiei publice locale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome, precum şi instituţiile din subordinea acestora, finanţate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autorităţi şi instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii;
d) persoanelor care sunt conducători ai unor instituţii publice în temeiul unui contract, altul decât contractul individual de muncă.
(2) Dispoziţiile prezentei legi nu se aplică Băncii Naţionale a Romîniei, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
(3) Intră în categoria personalului din sectorul bugetar personalul încadrat pe baza contractului individual de muncă, personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi personalul care ocupă funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, precum şi personalul care beneficiază de statute speciale, inclusiv funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special.

Alte discuții în legătură

Cui i se aplica prevederile legii 284/2010? glo glo LEGEA 284 /2010 SE APLICA SI SALARIATILOR unei societati comerciale a carui actionar unic este municipiul x? Societatea este peroana juridica de drept public ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 jenicaprod jenicaprod Legea 284/2010, privind salarizarea se aplica in toate institutiile publice sau este tot la latitudinea angajatorului? (vezi toată discuția)
Angajari in sistem public(politia locala) iuliy iuliy in urma disponibilizarilor din MAI se pot face angajari la politia locala? daca acestia au locuri vacante ce sunt functii publice? (vezi toată discuția)