avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot obtine hotarare definitiva si irevocabila ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot obtine hotarare definitiva si irevocabila privind pensia alimentara?

Buna seara!am depus actele de divort in mai 2013 iar in nov.2013 am avut ultima infatisare.Mentionez ca nu am avut reprezentat legal,nici eu si nici fostul sot.La ultima infatisare,mi s-a spus :"in pronuntare".De atunci si pana azi nu am primit nici un act,adica o decizie.Asa ca am intrat pe site-ul Judecatoriei si am gasit decizia publicata la o zi dupa ultima infatisare.As dori sa stiu dacavoi primi totusi decizia,prin posta sau trebuie sa o solicit eu si cum!?Iar dupa,daca pot obtine o hotarare definitiva si irvocabila in ceea ce priveste pensia alimentara,pt care fostul sot vrea sa depuna contestatie!Va multumesc 26.11.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: Cm1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Dosar nr. 3626/327/2013 HOT. 26.11.2013 Admite cererea. Desface căsătoria din culpa ambelor părţi. Dispune ca reclamanta să revină la numele anterior căsătoriei acela de Mocanu. Dispune ca autoritatea părintească pentru minorul Robert Lucas născut la data de 08.10.2007, să se exercite de către ambii părinţi. Stabileşte domiciliul minorului la reclamantă. Obligă pârâtul să plătească minorului cu titlu de pensie de întreţinere, lunar, suma de 150 Euro în echivalent lei la data efectuării plăţii începând cu luna septembrie 2013 şi până la majoratul minorului. Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare în ce priveşte cererile accesorii. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26.11.2013.
Document: Hotarâre 3988/2013 26.11.2013

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 6 Februarie 2014
Buna seara!O sa primiti sentinta si acasa.Aceasta va putea fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la data comunicarii.Daca fostul sot va face apel, dupa solutionarea apelului sentinta va ramane definitiva si va putea fi pusa in executare.
Da, intr-adevar veti primi hotararea instantei acasa, sentinta atacabila cu apel. Dosarul este inca la judecatorul care v-a judecat cauza, urmand sa se redacteze hotararea si sa vi se comunice hotararea acasa. Daca doriti sa va parvina mai repede hotararea respectiva puteti sa formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii!
Faceti o cerere de urgentare a redactarii, dupa ce va primi comunicarea dl poate depune apel in 30 de zile.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
mirebire, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri!Chiar azi am primit hotararea respectiva!Termenul de 30 de zile a trecut deja,deoarece sentinta a fost data in 26nov 2013 iar eu/noi am primit astazi sentinta.Acum el cum o mai poate schimba?deschizand un alt proces sau exista o procedura mult mai simpla?Iar daca eu merg la Judecatorie,ce trebuie sa fac pt ca sentinta sa fie devinitiva si irevocabila?Sau in cazul in care venitul lui se modifica,ce fel se poate schimba apoi suma pentru pensia de intretinere?Va multumesc!O seara buna!
Termenul de apel curge de la data de la care ati primit-o, nu de la data pronuntarii.Deci de azi trebuie sa calculati 30 de zile.El poate face apel in termen de 30 de zile de la data la care a primit-o.Sentinta se poate schimba prin apelul pe care il declara.
Pentru a definitiva sentinta trebuie sa faceti o cerere de definitivare si cu o taxa de timbru de 5 lei, plus sentinta atasata cererii le inregistrati la registratura Judecatoriei.
Daca venitul lui se schimba puteti face un nou proces prin care sa cereti marirea pensiei de intretinere proportional cu majorarea salariului.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort danza14us danza14us buna ziua, am si eu o intrebare despre o sentinta de divort. La judecatorie apar informatiile urmatoare Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort - cum se calculeaza termenul de recurs? laurabejenaru laurabejenaru Am terminat divortul de curand,mi-a ajuns sentinta de 2 saptamani mie,fostului nu,el este in italia si si-a schimbat domiciliul nedeclarand domiciliul ... (vezi toată discuția)
In cat timp iese hotararea de divort? mihasava35 mihasava35 Buna seara. In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul. Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face. Intrebarea mea este,in cat ... (vezi toată discuția)