Buna seara.
In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul.
Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face.
Intrebarea mea este,in cat timp hotararea ramasa definitiva o primesc
sau trebuie sa merg la tribunal sa o ridic personal?
Trebuie sa predau certificatul de casatorie sau e deja nul din momentul sentintei si nu mai e necesar?
Multumesc pt raspunsuri.
Termenul de declarare a apelului curge de la data comunicarii motivarii sentintei si nu de la pronuntare. Prin urmare, in lipsa comunicarii hotararii termenul inca nu a inceput sa curga termenul.
buna seara,
1. Atacarea sentintei cu apel se va putea face in termen de 30 de zile de la comunicare.
2. Comunicarea se face, teoretic, in 30 de zile. Practica va va arata ca poate dura si 6 luni pana veti primi acasa sentinta.
3. Degeaba mergei la judecatorie, pana cand judecatorul nu motiveaza sentinta nu va poate ajuta nimeni.
4. Certificatul de casatorie in original trebuia depus o data cu cererea de chemare in instanta. nu l-ati depus, va trebui sa-l depuneti la ofiterul de stare civila dupa legalizarea sentintei.
În cazul dvs probabil că hotărârea nu este încă redactată. Se poate ataca acea sentință în 30 de zile de la comunicarea hotărârii comunicate nu în 30 de zile de la pronunțarea hotărârii.
După trecerea celor 30 de zile de la comunicare, în caz că nu se face apel, puteți legaliza sentința.
Nu trebuie să predați certificatul de căsătorie.
Buna seara
cele 30 de zile sau incheiat in 26 mai
eu nu am primit nimic acasa
iar fostul meu sot si-a angajat azi avocat ca a realizat ca ma pierde
mai poate face ceva acum?
Ați spus că divorțul s-a pronunțat pe 26 mai.
Oricum, înțelegeți că cele 30 de zile curg de la data comunicării sentinței, adică atunci când o să primiți plicul de la instanță.
Sentinta divort
bianca20
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in ... (vezi toată discuția)