avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis)

buna seara,am vazut pe site-ul InfoDosar.ro ca mi s-a respins plangerea contraventionala ,doar ca am o nedumerire.

""Solutia pe scurt: Respinge plangerea contravenţională formulată de petentul …Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare....Pronunţată în şedinţa publică azi, 17.11.2016.
Tip solutie: Hotarare""

Pe mine ma intereseaza cand trebuie sa predau permisul.Cum trebuie sa procedez?
Trebuie sa astept acasa vreo scrisoare(comunicarea)sau deja au inceput cele 30 de zile pt apel....iar dupa comunicare trebuie sa treaca cele 30 zile pt a preda permisul?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: alex113 , utilizator 21:30, 20 Decembrie 2016
P.S pana cand e legal sa conduc?
Puteti sa conduceti in continuare pentru ca sentinta nu este definitiva, ci atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare, deci veti primi hotararea motivata la adresa de domiciliu.
In plus, pemisul de conducere se preda in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii.
De la data comunicarii se calculeaza cele 30 de zile de apel, iar dupa expirarea acestui termen hotararea devine definitiva ( in situatia in care nu formulati apel).
Dupa ce hotararea ramane definitiva formulati cerere de legalizare, anexati hotararea si o taxa de timbru de 5 lei.,apoi cu un exemplar legalizat al hotararii predati permisul in termenul aratat.
Termenele se calculeaza potrivit disp.art 181 c.proc.civ.
Calculul termenelor

(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.

(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

va multumesc frumos
ma scuza.ti dar aceasta comunicare vine acasa ?...si se socoteste 30 zile pt apel de cand ajunge comunicarea acasa sau acele 30 de zile decurg de pe 17.11.2016 ?
pt ca nu mi.a venit inca nimic acasa. va multumesc din nou.
Termenul de apel curge de la data la care veti primi la adresa de domiciliu hotararea redactata.
Hotararile se redacteaza in termen de 30 de zile de la pronuntare, insa acest termen se depaseste in cele mai multe cazuri.
O veti primi, iar pana una alta bucurati-va ca puteti conduce.

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Cum curge termenul pentru fiecare ? Pompilui Avram Pompilui Avram Dupa comunicarea unei hotarari in prima instanta , cum curge termenul pentru fiecare parte ? Se calculeaza cele 30 de zile diferit pentru parat si reclamant ? ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere Angel5 Angel5 Buna seara, Am o intrebare legata de predarea/pastrarea permisului in conditiile in care am pierdut procesul la Judecatorie. Povestea pe scurt este ca in ... (vezi toată discuția)