avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea ilegala a costurilor cu incalzirea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea ilegala a costurilor cu incalzirea

Buna ziua,
As avea urmatoarea speta:
Blocul in care locuiesc nu are contor de caldura la subsol(s-a furat)
Administratorul primeste factura cu consum pausal de la RADET si o distribuie in functie de repartitoarele din bloc, in loc sa faca distributia ei in cote egale (fiind bloc de garsoniere cu suprafete identice).
I-am atras atentia ca a incalcat legea si a distribuit gresit , dar a zis ca nu e de acord sa se plateasca in cote egale , ca ea nu da drumul la calorifere....etc
I-am explicat ca incalca normele de aplicare a legii si am contestat cota de plata la incalzire. Ce ar trebui sa fac ? Sa sesizez Primaria , sa dau administratia in judecata? Ea refuza sa recalculeze. Precizez ca fac parte din Comitetul de 5 membrii, din care 3 sunt de acord cu mine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:23, 5 Februarie 2014
Intrebare intrebatoare.

Aveti inventarierea instalatiei de incalzire a blocului de catre o firma autorizata?
Confor Ordinului 343/2010 al ANRSC aceasta trebuia incheiata pana la finele lui 2011 parca.

Daca o aveti inseamna ca aveti SET calorifere/apartament, SET coloane/apartament si SET parti comune (casa scarii + subsol + uscatorie, etc).

SET-ul total per apartament este dat de suma primelor doua, la care se adauga SET comun (calculat pentru fiecare functie de suprafata utila a apartamentului).

In cazul dvs. daca SU este aceeasi fiind bloc de garsoniere, se poate imparti SET comun, la numarul de apartamanete.

O fi greu? Eu zic ca nu, dar unora nu le convine asta este...

Cu stima,
Roroschach
Pai daca au repartitoare, cum sa distribuie factura in mod egal?
Ideea e ca factura trebuie repartizata de o firma de calcul, nu de catre administrator.
Cum e? Sau nu stiti de firma? Sau nu e firma?
Daca o repartizeaza dansa de la sine putere pe baza repartitoarelor, nu are cum si nici nu este abilitata in acest sens. Numai firma cu care aveti incheiat contract are acest drept.

Daca nu va convine pe baza repartitoarelor, puteti renunta la ele prin nepermiterea citirii sau defectarea acestora, devenind apartament necontorizat. Nu va forteaza nimeni sa folositi repartitoarele de costuri.

De asemena aveti si aici bazele legale de calcul reglementate de ANRSC pentru toate cazurile:

1. I. Blocuri fara repartitoare, conform ORDIN 233/2004 al ANRSC (art. 5) si 483/2008 (art.12);
2. II. Blocuri cu repartitoare, conform ORDIN 343/2010;

De citit si link-ul acesta: [ link extern ] .

Cu stima,
Conform ordinul 233/2004 al ANRSC nu se pot folosi repartitoare daca blocul nu are contor de caldura (gigacalorimetru).
Deci nu puteti folosi repartitoarele pana la inlocuirea gigacalorimetrului.

Si ar mai fi ceva: Comitetul Executiv comanda administratorului si nu invers.
Notificati administratorul in scris despre problema si daca refuza sa se conformeze il puteti concedia pe motiv de neindeplinire atributii de serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Carturarul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Ordin anrsc 343/2010 Nyiri Iosif Nyiri Iosif Cum se aplica ordinul ANRSC 343/2010 intr-un condominiu fara sa fie montate repartitoare de costuri pe calorifere ? sau cum repartizeaza Administratorul ... (vezi toată discuția)
Incalzire spatii comune grigorevasile58 grigorevasile58 Buna ziua!Cum se repatizeaza incalzirea partilor comune intr-un bloc necontorizat.S-a stabilit procentul de 10% .Am calculat 10% din factura si am impartit ... (vezi toată discuția)