avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... bani de la asigurator RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

bani de la asigurator RCA

Buna, in urma avarierii autoturismului de catre un cetatean si rezolvarea dosarului la inspectorul de daune mi-am depus dosarul la un service agreat de catre asigurator insa asiguratorul nu a fost deacord cu cerintele seviceului in consecinta seviceul a refuzat lucrarea . As dori sa incasez eu banii de reparatie daca imi puteti spune cum sa procedez. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreiptb , utilizator 20:14, 9 Februarie 2014
In mod normal, cand exista o conventie intre service si asigurator acceptarea devizului nu este o problema pentru asigurator. Posibil sa nu aveti cuprins in asigurare riscul "autori necunoscuti" si de aceea asiguratorul a refuzat devizul service-ului, sau alte daune anterioare emiterii politei care nici acestea nu sunt acoperite prin asigurare. Din pacate nu este posibi sa incasati dvs. banii fara ca masina sa fie reparata.
Nu va recomand sa solicitati repararea autoturismului in regie proprie. In cazul repararii autoturismului in regie proprie devizul de reparatii il intocmeste inspectorul de daune. Nu se plateste TVA-ul. PPrin urmare, cuantumul despagubirii va fi mai mic.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru raspunsuri, dar totusi as prefera in regie proprie daca cumva imi puteti spune cum sa procedez. Multumesc
andreiptb a scris:

Multumesc pentru raspunsuri, dar totusi as prefera in regie proprie daca cumva imi puteti spune cum sa procedez. Multumesc

Foarte simplu. Mergeti la societatea de asigurare, depuneti o cerere prin care solicitati reparatia autoturismului in regie proprie. Inspectorul de dauna va va calcula cuantumul despagubirii, va va comunica respectiva suma, iar suma va va fi virata in cont.
Parerea mea este sa va ganditi bine inainte de a face aceasta cerere.
ing. Ioan Ciobanu
Dumneavoastra puteti beneficia de bani in doua moduri:

1. Faceti cerere pentru despagubire in regie proprie iar asiguratorul face un calcul dupa propriile criterii pentru a va stabili o suma
2. efectuati si achitati reparatia conform notei de constatare si depuneti cererea de despagubire insotita de factura, deviz si dovada platii
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Constantin Popovici, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in regie proprie ramsesc ramsesc Buna ziua, Am o mica problema in a ma decide ce varianta de plata sa aleg din partea unei firme de asigurari si anume plata in regie proprie sau sa duc ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Oferta despagubire rca alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. In data de 18.03.2019, sotul a fost implicat intr-un accident in care a fost nevinovat. Soferul vinovat are asigurarea la Generali, asa ca de aici ... (vezi toată discuția)