avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie concediu crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie concediu crestere copil daca sunt in somaj?

Pot beneficia de ajutoru pt.crestere copil daca in cazul in care eu am iesit in somaj care somaj se termina pe 30.04 2014 si sarcina este prevazuta in luna 06.2014? sau ce este de facut pt.a beneficia de ajutor in cazul asta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 11 Februarie 2014
1. Legea nu face deosebire intre un parinte minor sau major in cazul CCC, indemnizatia pentru CCC o primeste parintele care o solicita.

2. - Daca mama este minora este posibil ca atunci cand va depune actele la Primarie sa i se ceara si un aviz din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
- In acest caz legislatia spune ca DGASPC poate emite si actul doveditor care atestã calitatea de reprezentant legal al persoanei minore lipsite de capacitate deplinã de exerciţiu al drepturilor civile, îndreptãţitã sã beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului, respectiv pãrinte, tutore, curator, altã persoanã desemnatã reprezentant legal prin decizia directorului general al direcţiei generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului sau, dupã caz, prin hotãrâre judecãtoreascã.

3. De aceea este bine sa mearga la Primarie si sa solicite lista cu actele necesare specifice situatiei respective.

Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Somajul-stagiu de cotizare bebemyc bebemyc Buna!pot intreupe somajul pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in trei luni si are urmatoarea problema. In noiembrie ii expira perioada de somaj si nu stie daca isi va gasi ... (vezi toată discuția)