avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil, formare profesionala si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil, formare profesionala si stagiu de cotizare incomplet

Buna seara!
Daca-mi permiteti, va supun atentiei o situatie pentru care as dori tare mult clarificare. Sunt profesor in invatamantul preuniversitar, si in octombrie 2011, am primit o bursa de cercetare in domeniul educatiei in Japonia. Programul de cercetare a durat pana in martie 2013, iar de pe 1 aprilie 2013, am revenit la catedra. In noiembrie, am nascut si acum inca ma aflu in concediul de maternitate, urmand sa-mi organizez dosarul pentru concediul de crestere a copilului. In situatia prezentata, stagiul meu de cotizare este doar de 7 luni si nu de 12 cum prevede legea. Ceea ce as dori sa aflu este: 1) daca am fost la cursuri de formare in strainatate in domeniul in care si activez, cu aprobarea angajatorului, si am doar 7 luni lucrate in tara, pentru indemnizatia de CCC nu se pot lua in calcul 5 luni de cotizare dinaintea plecarii mele, respectiv 2011? si 2) daca revin la locul de munca inainte ca bebe sa faca 1 an, beneficiez de insertia aceea de 500 de lei, sau trebuia sa am munca efectiva de 12 luni inaintea CCC-ului pentru a beneficia de acest stimulent? Din pacate, plecarea mea in interesul serviciului s-ar putea interpreta ca perioada inactiva si acest lucru nu face decat sa ma intristeze. De aceea, inca sper ca legislatia sa ma ajute in acest sens. Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi fi citit mesajul si pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 6 Februarie 2014
Am inteles, dar in ceea ce priveste plata indemnizatiei CCC, se vor lua in calcul doar cele 7 luni lucrate in 2013 sau se vor lua inca 5 luni anterioare plecarii mele, respectiv din 2011? Va multumesc din nou pentru rabdare!
Se vor lua in calcul cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) iar suma veniturilor nete din aceste luni se imparte la 12 luni si rezultatul se inmulteste cu 85%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate madalina_petrut madalina_petrut Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza salarul pe perioada concediului de maternitate pre si postnatal, 85% din salarul prevazut in contractul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)