avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii aberante pentru acceptare in vederea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii aberante pentru acceptare in vederea evaluarii profesionale

Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari la care am rugamintea sa primesc raspunsuri.
La societatea noastra de paza si protectie se fac restructurari. Raman doar cei care sunt admisi in urma unei verificari a aptitudinilor profesionale care consta din:
1. Interviu cu comisia de examinare
2. Sustinerea unei testari cu tematica…..
Dosarul ce trebuie intocmit trebuie sa contina pe langa alte documente si acelea legate de permisul de conducere categoria B .
Eu detin de cativa ani permis de conducere preschimbat in UK acesta fiind obtinut initial in Romania. Iata ce documente sunt necesare in cazul meu la dosar:
,,In cazul persoanelor ce au dobandit permisul de conducere intr-un stat membru UE sunt necesare urmatoarele documente:
- Copie dupa permis eliberat de autoritatile straine + traducerea legalizata in limba romana;
- Document in original emis de statul care a eliberat permisul de conducere, traducerea legalizata in limba romana, prin care sa se ateste ca permisul de conducere este in termen de valabilitate sau nu face obiectul unor restrictii care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendari ori retrageri intr-un alt stat.
- Declaratia notariala pe propria aspundere a candidatului, din care sa rezulte ca este titularul permisului de conducere obtinut in statele member ale UE precum si faptului ca nu a luat si nu i-a fost adusa la cunostinta anularea permisului de conducere sau a dreptului de a conduce ri suspendarea sau restrictionarea exercitarii acestiui drept – original;
- Etc.”

Prima intrebarea este cum se poate ca in 9 zile cat am la dispozitie, sa aduc din strainatate aceste documente in original? Acest lucru poate dura foarte mult si de ce sa-l fac in conditiile in care se poate afla online despre valabilitatea acestuia pe siteul autoritatii emitente.
A doua intrebare este de ce trebuie acea declaratie notariala?

De asemena pe lista de documente necesare intocmirii dosarului se specifica urmatoarea nota:
,,1.2 NOTA- In cazul existentei unor suspiciuni temeinic motivate cu privire la autenticitatea actelor depuse la dosar in vederea angajarii, comisia de examinare isi rezerva dreptul de a solicita acte suplimentare, sa se certifce autenticitatea celor depuse;”

Ultimele intrebari sunt: nota 1.2 este legala si ce se intelege prin "suspiciuni temeinic motivate".
Cel mai recent răspuns: gabipotcovaru , utilizator 10:00, 6 Februarie 2014
Incercati sa obtineti de la Serviciul Public Comunitar din cadrul Prefecturii o dovada in sensul celor mentionate de catre angajatorul dvs.
Din cate inteleg sunteti deja angajat astfel ca nota 1.2 nu isi are rostul deoarece se refera la acte depuse in vederea angajarii si nu restructurarii.
Pentru obtinerea documentelor de la autoritatile din UK care au preschimbat permisul care sa confirme cele solicitate de angajator procedura de obtinere cred ca este destul de anevoioasa si de lunga durata astfel ca este posibil ca angajatorul sa va "restructureze" pe motiv ca nu ati depus toate actele solicitate.
Aveti posibilitatea sa contestati la tribunal daca nu veti fi primit la interviu pe motiv de nedepunere a tuturor docuementelor.

Faceti o cerere la SRPCIV cu nr de inregistrare si solicitati sa va confirme ca permisul este valid si ca nu a fost/este retinut sau suspendat si prezentati angajatorului copia inregistrata drept dovada a diligentelor facute ptr obtinerea celor solicitate de catre angajator.

Chiar si un raspuns de la autoritatile romane dureaza 30 de zile.
Declaratia notariala nu am mai auzit sa fie ceruta ptr evaluari in vederea restructurarii.
De ce nu v-au cerut declaratie notariala ca sunteti una si aceeasi persoana cu cea din cartea de identitate sau vreo adeverinta ca sunteti angajatul firmei respective?:tooth:
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis italian francisc72 francisc72 Asi vrea sa schimb permisul italian in cel romanesc si am auzit ca trebuie sa dau o declaratie ca nu am residenta normala in italia.Normal ca am dar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis auto spania, preschimbare in romania ContSters299279 ContSters299279 Permisul auto obtinut in Romania l-am preschimbat in Spania inainte de intrarea Romaniei in UE . Acum expira valabilitatea acestuia si avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. O persoana care a obtinut permisul de conducere in Romania in urma cu 13 ani dar, mutat in Italia l-a preschimbat in permis pentru conducere ... (vezi toată discuția)