avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintarea unei filiale ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintarea unei filiale ong

Buna ziua,

In jurul anului 2000 a fost infiintata o asociatie non-guvernamentala cu sediul in Cluj. La sfarsitul anului trecut catva studenti din Oradea s-au intrunit cu scopul de a infiinta a filiala judeteana a organizatiei nationale si au luat legatura cu conducerea asociatiei. Intrebarea mea este ca, pentru infiintarea filialei e necesara hotararea adunarii generale ale organizatiei centrale? Avem nevoie si un statut si act constitutiv distinct? Sau care sunt pasurile de urmat? Eventual presedintele asociatiei poate sa-si incheie un contract de mandat prin care se imputerniceste o alta persoana sa desfasoara procedura de dobandire a calitatii judiciare a filialei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:51, 5 Februarie 2014
Trebuie o hotarare a adunarii generale a asociatiei mama de infiintare a filialei.
Va trebuie statut propriu al filialei.
In actul constitutiv al filialei, la sfarsit, treceti si numele si datele de identificare a persoanei care se va ocupa cu toata procedura de inregistrare la judecatorie (de obicei presedintele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei filiale a unei asociatii tip ong george_raican george_raican Am o fetita care are autism si merge intr-un centru de recuperare al unei asociatii tip ONG. Asociatia are 2 centre in doua localitati diferite dar in ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong anabelleand anabelleand dar vreau sa stiu anumite lucruri inainte 1.daca dupa deschiderea asociatiei pot deschide o filiala in alta tara din europa sau pot organiza campanii de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)