avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara!Am lucrat la un magazin in comuna din data de10-08 2010 pina in data de 3 -01-2014 pe o perioada nedeterminata cum prevede adeverinta ,iar sefa mea mi-a facut cererea de preaviz cu data de 2-12 2013 pe o perioada de 20 zileiar cind am fost sa depun dosarul mi s-a respins pentru ca am depasit termenul de 10 zile si ca nu are stagiul de cotizare de 12 luni la data prezentarii iar desfasuratorul stagiului de cotizare pe [ luni ]este de 0 ani 11 luni si 11 zile ,,,,in cazul acesta ce ar trebui sa fac ?Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: gica1234 , utilizator 17:39, 18 Februarie 2014
Art. 38 din Legea 76/2002:
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Am lucrat la un magazin in comuna din data de10-08 2010 pina in data de 3 -01-2014 ...

Care este durata yimpului de munca prevazut in c.i.m.?
daca stadiul de cotizare nu este de 12 luni poate plati patronul si de acuma incolo pe o luna ca sa intru in drepturi cu luna urmatoare?
Ati spus ca lucrati din 2010? Nu inteleg cum nu aveti stagiu de cotizare?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca lucrati din august 2010 trebuie sa se gaseasca 12 luni lucrate, chiar daca nu sunt consecutive.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Din cele relatate de dvs, ar reiesi ca ati lucrat cu timp de munca partial 4 ore/zi si exista posibilitatea sa fi avut si un CFP.

11 luni si 11 zile ar insemna o perioada de 22 de luni si 22 zile luata in calcul din perioada maxima de 24 de luni ....:-/
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Somajul florea daniela rodica florea daniela rodica sunt in c c c pana pe 14 ian 2010 firma la care am lucrat intre timp a dat falimnt pot beneficia de somaj si cum se calculeaza va multumesc:) (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? solo25 solo25 Buna ziua! Am lucrat din noimebrie 2008 pana in 30 septembrie 2010 la o societate cu carte de munca...din 1 octombrie pana 1 noiembrie am mai lucrat 1 luna ... (vezi toată discuția)
Poti beneficia de indemnizatie de somaj daca au trecut 5 luni de la incetarea cim? mariana68 mariana68 poti obtine ajutor de somaj daca s-a desfintat postul si ai incetat raportul de munca in acest sens,dar nu ai depus dosarul la somaj si au trecut peste 5 luni ... (vezi toată discuția)