avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deranj vecini de cãtre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deranj vecini de cãtre copii

Am mai postat subiectul dar pe altă categorie cred că neportivită deci revin şi scuzele de rigoare dacă comit vreun inconvenient.
Încep prin a spune că locuim întru-un bloc la un etaj superior şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii "de sub noi" au avut câteva plângeri verbale despre deranjul pe care îl suportă din cauza copilului. Aceştia au continuat să mă "interpeleze" o perioadă de timp, când veneam de la serviciu. Vecina mă aştepta în uşă şi de fiecare dată îşi exprima în mod foarte virulent indignarea că nu facem nimic să ne educăm copilul pentru că ei nu mai suportă gălăgia pe care o face. Am început să avem o stare de disconfort când veneam acasă gândindu-mă la ce să-i răspund să nu o supăr sau jignesc.
A ajuns să-mi bată la uşă la 23.30 cu înjurii aduse soţiei, pe casa scării, dar din păcate fără martori, adică am auzit doar eu şi soţia. La etajul meu suntem doar 2 familii. În acea perioadă copilul era f. răcit, se trezea noapte că nu mai putea respira şi plângea.
Acum câteva săptămâni un vecin mi-a "cedat" parcarea din faţa blocului, întrucât el şi-a vândut maşina, până urma să-şi cumpere alta. Dar ce să vezi, "vecinul de sub noi" şi-a parcat maşina de 2 locuri, declarându-mi că nu îşi mută maşina doar să ne deranjeze aşa cum nici noi "nu facem nimic cu copilul" nostru care îl deranjează.
M-a oprit pe stradă şi m-a ameninţat că dacă nu fac nimic cu copilul se vede obligat să mă dea în judecată.
Menţionez că, copilul merge la grădiniţă, adoarme pe la 21.30 şi se trezeşte la 07.45, în rest se comportă ca un copil normal la 3 ani: se joacă, mai sare, mai râde, mai plânge, mai şi aleargă dar nu cred că în mod exagerat. După ce vine de la grădiniţă este chiar obosit iar de multe ori nu mai are chef de nimic.
Apartamentul este dotat din construcţie cu parchet din lemn masiv peste care am montat parchet nou cu folie izolantă deci sunt cam 3,5 cm. de proteţie. În plus prin toată casa am covoare groase de aprox 3 cm.
Copilul nu exagerează prin joc: nu sare din pat pe jos, nu aruncă obiecte pe jos doar că ne mai jucăm împreună, ca un tată cu fiul lui, mai ales când vremea de afară nu ne permite să ieşim iar jocul uneori nu este chiar static, adică încă nu am ajuns la nivelul de programare pe PC şi să stăm locului aţintiţi în faţa monitorului.
Până acum nu am mai primit reclamaţii de la alţi vecini şi chiar i-am întrebat pe câţiva dacă au să ne reproşeze ceva în legătură cu copilul dar nimeni nu are nimic.
Acum eu aş vrea să ştiu cam care sunt posibilele căi de întâmpinare ale mele faţă de vecin?
Am impresia că încearcă să ne intimideze. ªi-a pus băiatul, destul de major în acte dar cu educaţia şi comportamentul la pământ, asta după limbaj şi vocabular, să ne atragă atenţia şi el şi că dacă nu facem "cum zic ei" o să vedem noi.
Eu nu prea pot să protestez public pentru că statutul nu îmi permite şi poate că aş face mai mult rău decât bine.
Cu tot respectul dar cred ca vecinii de care faceti vorbire au nevoie de cateva calmante.
Au copil inteleg deci stiu ca un copil de 3 ani nu poate fi "educat" sa stea locului.
In privinta injuriilor va sfatuiesc sa formulati plangere penala. Poate asa se pototolesc daca sunt chemati sa dea o declaratie la politie.
Din pacate prietenii ni-ii alegem iar vecinii ni-ii da Dumnezeu.
Asta este.
La cât timp de la faptă (înjuriile aduse), se poate face plângerea penală?
Dar dacă nu am nici un martor care să-i fi văzut? L-am auzit doar eu (era 23.30) şi asta prin vizorul de la uşă că până m-am îmbrăcat placase deja?
Si daca nu faceti nici cum zic eu, iarasi o sa vedeti voi... ce? Ce sa vedeti?
Pe vecini ii deranjeaza nu copilul, ci constructia blocului si propriile lor frustrari.
Daca nu le place, sa sune la politie, sa vad eu cine va amendeaza ca va jucati normal cu copilul. Care, la 3 ani, e cam linistit din ce spuneti dv., ar trebui sa sara si din pat jos, si sa arunce masinile (daca n-a trecut de faza distrugerii din curiozitate deja) etc.

Revenind la vecin, in mod clar atitudinea dv. pasiva, de tipul:"ce dragut ca ma suporta" nu v-a ajutat. Sigur, nici razboiul nu-i ajuta decat pe producatorii de arme, asa ca nu va spun sa mergeti in instanta ca sa dati de mancare juristilor.
Va spun insa: trimiteti-i pe ei in instanta. Nu le place? Sa faca plangere, sa sune la 112, sa vorbeasca cu politistul de proximitate, sa plateasca avocati si taxe de timbru.
Daca mai continua cu amenintari si abordari, le faceti dv. plangere. Punct.

Eventual, le faceti si o notificare mai oficiala, prin avocat sau executor si aia e, asteptati urmarile.

Revenind la zgomote, parchetul masiv situat sub podea nu ajuta la atenuare, de regula face mai mult rau decat bine; pentru atenuare zgomote se pune sub parchetul laminat un extrudat de 2, 3 sau 5 cm.
Incercati totusi sa solutionati amiabil diferendul
Pentru a indeparta viitoare discutii,incercati sa realizati fonoizolatia pardoseli camerei copilului
Incercati sa-i intelegeti si pe ei.Stiu cat e de enervant sa locuiesti zi de zi sub un apartament cu copii mici care fug prin casa,sar ,trantesc sau scapa jucarii din mana,plang,etc.Am avut ocazia si eu si mi-am facut cruce cand s-au mutat.

Alte discuții în legătură

Deranj vecini gãlãgie copil teddybartis teddybartis Locuim întru-un bloc la etajul 4 şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii de la 3 au avut câteva plângeri verbale despre ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)