avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii catre asociatie-apartament executat silit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii catre asociatie-apartament executat silit

Buna ziua
La noi in bloc exista un apartament cu mari restante la intretinere.
Asociatia a castigat procesul in instanta,dar se pare ca nu a fost suficient de "rapida" sa se intereseze cum era normal, de cum poate intra in posesia datoriei, nici macar nu a inscris ipoteca la cartea funciara.
Aceasta familie mai avea probleme si cu 2-3 banci,acestea la randul lor au castigat si ele procesele,motiv pentru care apartamentul a fost scos la licitatie.
Din nou asociatia nu s-a interesat ce si cum sa faca intr-un timp suficient de scurt,casa fiind deja vanduta.
Acum tot cautand pe internet am gasit o casa scoasa la licitatie ,casa care apartine aceleiasi familii si care urmeaza sa fie licitata in luna martie.
Intrebarea mea este daca asociatia poate sa duca adeverinta cu debitele existente,avand in vedere ca locuinta este la alta adresa fata de cea unde familia are datorii, sau daca acum la momentul de fata asociatia mai are vreo sansa sa-si recupereze debitul.
multumesc

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciponex , utilizator 16:30, 11 Februarie 2014
Asociatia de proprietari prin reprezentant legal se poate institui cu pretentii impotriva persoanei care a acumulat debitul inclusiv prin actiune in instanta,in temeiul hotararii judecatoresti favorabile
Asociatia de proprietari poate desfasura demersuri pentru recuperare debit,inclusiv promovand actiune in instanta impotriva reprezentantilor asociatiei ,care in termenul legal prevazut nu au desfasurat demersurile necesare
Deci sa inteleg ca la momentul de fata nu se mai poate recupera suma de la casa ce urmeaza a fi licitata ( nefiind la adresa unde este debitul)
Ceeace trebuie facut este sa va adresati unui executor care sa puna in aplicare sentinta pe care o aveti.
Nu conteaza adresa casei, conteaza propietarul.
10 case daca are i le puteti vinede pe toate daca nu se acopera prejudiciul.
Mi se pare corecta solutia de mai sus. Mergeti la acel executor care are acum dosarul de executare pentru acel debitor, care va organiza licitatia de vanzare in luna martie.
Nu trebuie sa mai actionati pe nimeni in instanta asa cum gresit spune cineva mai sus, pentru ca aveti o hotarare a instantei. Mergeti cu acea hotarare la executor. Executorul daca va vinde la licitatie acea proprietate, din suma incasata va plati atat debitorului care a ajuns primul la executor cat si asociatiei.
In situatia cand suma obtinuta prin vanzare la licitatie si nu se pot acoperi ambele debite in totalitate, debitorul va fi uramrit si pe alte proprietati si/sau venituri pe care le are, tot prin executor.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Adriantot, moderator
Eu as completa la cele mentionate mai sus, cu indemnul de a va inscrie ca si creditor intervenient in dosarul de executare deja pe rol si concomitent sa inscrieti la OCPI si privilegiu imobiliar prevazut de art. 51 din Legea 230/2007. Incheierea OCPI si un extras de informare va fi comunicat executorului judecatoresc. Astfel, veti avea o creanta garantata. Daca banca va executa debitorul, inseamna ca este un creditor care se bucura de o creanta garantata de o ipoteca. Fara sa va inscrieti privilegiul imobiliar, asociatia, creditor intervenient, va fi doar un creditor chirografar si mai mult ca sigur, nu va vedea niciun leut in urma distribuirii sumelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)