avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Impozitare salariu din Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Impozitare salariu din Italia

Buna seara.
Am si eu o problema.
Sunt salariata cu contract de munca in Italia. Ce declaratii si ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurari in Romania .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:22, 10 Februarie 2014
1. Sunteti asigurata in Italia si pentru ca Italia si Romania fac parte din UE sunteti asigurata si in Romania.

2. Dar la ce fel de asigurari va referiti?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Exista anumite formulare europene care va certificata calitatea de asigurat in Italia, perioadele respective putand fi ultilizate si pentru obtinerea de prestatii sociale in tara.

De exemplu:
- formularul european E307 - Certificat privind cariera de asigurat. Se utilizeaza pentru inscrierea la pense.

- Formularul U1 este o "adeverinţă privind perioadele ce trebuie luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Formularul u1-fost 301 mironela-ursu mironela-ursu Am lucat 6 luni ca badanta, in Italia,dupa care am accesat indemnizatia de somaj miniASPI,inainte de aceasta perioada de 6 luni,in Romania am lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Vechimea din strainatate ilie26 ilie26 Muncesc in Cypru de aproximativ 4 ani si planuiesc ca anul viitor sa merg acasa.Vreau sa stiu daca,vecimea de aici va fi valabila in Romania si ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)