avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Femeie nascuta in 1959, luna mai, lucrez din 1978 in grupa II de munca, pe 3 schimburi. Mentionez ca am 3 copii. La ce varsta ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial? VA multumesc
Cel mai recent răspuns: ctamii , utilizator 14:42, 8 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Grupa II-a de munca a fost pana la 31/03/2001.
Daca a lucrat in conditii deosebite dupa 01/04/2001,totalizand peste 35 de ani de conditii deosebite,atunci:
Limita de varsta la acest moment.
Pana in 2001 am avut gr II, pe urma s-au taiat grupele. In acest caz cand pot sa ma pensionez?
Limita de varsta la 56 de ani si 5 luni.
la 56 de ani si 5 luni e la limita de varsta. Dar nici anticipat sau anticipat partial nu as putea sa ma pensionez anul acesta?

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata alex19620809 alex19620809 Buna ziua, sunt nascut in februarie 1959 si am lucrat din dec.1980 pana in august 2006 numai in grupa a II a, iar din septembrie 2006 pana in prezent in ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Varsta iesire la pensie Simonadiac Simonadiac Buna ziua,va rog daca este posibil sa-mi comunicati variantele de iesire la pensie: la cerere,anticipata si anticipata partiala.Sint(femeie) nascuta in 1967 si ... (vezi toată discuția)