avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Protectia Muncii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Protectia Muncii

Buna ziua,

Suntem o Asociatie de Proprietari si avem salariati cu carte de munca, contract de mandat si conventii civile.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa ne inregistram la protectia muncii

Multumesc,
Andreea Ghe
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:20, 11 Februarie 2014
Nu trebuie sa va inregistrati la "protectia muncii" deoarece Inspectoratul Teritorial de Munca stie de dumneavoastra din momentul in care v-ati inregistrat la ORC. Ceea ce trebuie sa faceti este sa organizati activitatea de securitatea muncii (protectia muncii). Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa apelati la un Serviciu extern de prevenire si protectie. Lista acestora o gasiti pe site-ul Inspectiei Muncii.
Trebuie sa stie toata lumea ca As. prop. NU au nimic in comun cu ORC, astfel ca ce scrie mai sus @dragupfa - cu privire la acest aspect, nu este corect. Insa continuarea postarii este corecta: asociatiile de proprietari trebuie sa apeleze la un serviciu extern de protectie si securitate a muncii, care le va spune tot ce au de facut (fise de protectia muncii, instructaje periodice, necesitatea achizitionarii de echipament de PM si truse sanitare la locul de munca - desigur, contacost, iar asociatiile cand aud de costuri suplimentare, se lasa pagubase, dar consecintele pot fi destul de grave...
Asociatiile de proprietari trebuiesc informate de aceste obligatii, daca aleg sa nu le puna in practica sa isinasume aceste lucruri.
Adica credeti ca asociatiile de proprietari, chiar mai trebuie informate despre aceste obligatii? Totul merge pana la un punct. Atunci cand se intampla un accident, sa vezi cum isi asuma ei raspunderea!
Securitatea muncii se va face pentru toata lumea : presendinte, cenzor, administrator si femeiea de serviciu?
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
andregh, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce presupune autorizatia ssm la nivelul unei asociatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! ce presupune autorizatia SSM la nivelul unei asociatii de proprietari, cine este responsabil pentru aceasta si ce organ este abilitat cu controlul ... (vezi toată discuția)
Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)