Va rog sa ma ajutati cu o problema.
As vrea sa stiu daca exista undeva in lege mentionat daca este legal sa se disponibilizeze ambii soti angajati in cadrul aceleiasi societati.
Inca o intrebare: daca unuia dintre soti i se ofera un alt post in cadrul societatii dar din motive medicale nu poate exercita munca respectiva care sunt optiunile legale pe care le are angajatul. Daca justifica cu certificat medical ca nu poate exercita munca respectiva exista sanse sa nu fie disponibilizata?
Niciun text de lege nu prevede asa ceva pentru sectorul privat.
Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere pot fi prevazute in lege - pentru sectorul bugetar - , in reg.intern al angajatorului si/sau contractelor colective de munca,
Buna ziua
Este vorba de un SA, cu capital majoritar de stat.
Va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza aceste aspecte.
Multumesc mult pentru raspuns
Sub auspiciul carei autoritati publice se fal acea SA? Intrucat , exista posibilitatea ca fiecare ordonator principal de credite sa aiba reglementat asa ceva.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? As vrea sa stiu macar din ce lege as putea sa obtin mai multe detalii legate de disponibilizarea angajatilor din institutiile de stat sau in mod particular AVAS / CEPROHART SA.