avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca

Buna ziua
O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ore/zi. Beneficiaza in egala masura de aceleasi zile de concediu de odihna la ambele institutii? (in cazul institutiei noastre unde are 4 ore/zi ar beneficia de 25 zile de concediu la program de 8 ore/zi)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 7 Februarie 2014
La o unitate bugetara are 8 ore/zi , iar la noi la institutie publica are 4 ore/zi.Beneficiaza si la noi de concediu la jumatate?
Multumesc, in cazul de fata fiind angajata cu 8 ore/zi la o unitate bugetara ( acolo i se va acorda concediu de odihna), la noi ( institutie publica) cu 4 ore/zi nu mai beneficiaza de concediu de odihna doar concediu fara salar pe perioada efectuarii concediului la unitatea bugetara.Asa intelesesem si eu din HG 250/1992 dar voiam o parere avizata.
H.G.nr. 250/1992
Art. 3 (1) Salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu o normă întreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la doua locuri de munca jombi jombi Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna sofronieroxana sofronieroxana Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)