avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Inchidere an fiscal microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Inchidere an fiscal microintreprindere

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti cum procedez la inchidere de an in situatia unei microintreprinderi care in balanta urm. sit.ct.121-15000D,ct.117-20000 D (din anul precedent) si ct. 1068-910C(din anul precedent).Conturile 6581,698 nu se iau in calcul,pt.sabilirea profitului sau pierderii?Va multumesc din suflet pt. ajutor!

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:26, 7 Februarie 2014
Buna ziua,

Pentru stabilirea profitului/pierderii contabile se iau in calcul toate veniturile si cheltuielile inregistrate in contabilitate.

In ianuarie 2014, preluati soldul debitor al contului 121(15.000 lei) in rulajul debitor al contului 1171. La decembrie 2013, ramaneti cu sold atat in contul 121 cat si in contul 1171.

Nu am inteles care este treaba cu rezerva din 1068 si ce legatura are in acest caz cu profitul/pierderea curenta sau reportatat.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti PUFACONT PUFACONT va rog sa ma ajutati! am in balanta de la decembrie 2009 in contul 1068 pe credit suma de 27.558,16, in contul 117 suma de 16.617,38 in debit, contul 121, ... (vezi toată discuția)
Monografie profit Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti daca am obtinut profit in anul curent i( Sold C ct. 121 ) ce inregistrari contabile se fac la sf anului in care am obtinut profit si ce ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit mariana gruia mariana gruia daca in contul 1171 am sold creditor aferent anilor precedentii si acest sold vreau sa-l repartizez in alte rezerve(ct. 1068), inclusiv profitul aferent anului ... (vezi toată discuția)