avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Traducere certificat de deces cu factura(SUA) + ajutor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Traducere certificat de deces cu factura(SUA) + ajutor de inmormantare

Buna ziua,

O doamna cu dubla cetatenie romana/americana, care locuieste in America(Florida) de multi ani (venea in Romania doar in vizita) a decedat in octombrie in America, a fost inmormantata acolo (incinerata) a fost declarata aici la casa de pensii sect 6 in ianuarie.Pana aici ok.
Pentru a primi ajutorul de inmormantare aici in Romania care ar fi demersurile?
In primul rand sa se stie cine va face demersul sotul care este acolo si nu prea poate veni aici pentru perioada mare de timp sau cineva imputernicit de el (ca cel care a declarat decesul la Bucuresti).
Apoi ar avea nevoie de ce acte mai exact? Am inteles ca ar trebui urmatoare: certificatul de deces original si factura de cheltuieli apoi acestea trebuie traduse in Romania(Bucuresti) la starea civila unde traducerea dureaza pana la 6 luni...aici nu inteleg de ce nu se poate traduce la un notariat normal, sau undeva in America la un consulat nu exista?Si oare cat costa la noi la starea civila traducerea?
Abia apoi pentru ajutorul de inmormantare se pot depunde actele(certificat deces si factura originale si cele traduse cu buletinul celui care face cererea (sotul sau cel imputernicit),cererea respectiva, copie dupa pasaportul sotului...si mai multe nu mai stiu.
O cale mai simpla nu este?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean american criscrissy criscrissy buna ziua, am si eu cateva nelamuriri privitor la casatoria cu un cetatean american,de fapt as dori sa stiu daca cineva s-a casatorit cu un cetatean american ... (vezi toată discuția)
Inscrierea casatoriei din sua cu nume diferite dupa casatorie kremoon kremoon Va prezint o speta pentru care am nevoie de lamuriri. Un cetatean roman si american s-a casatorit cu o romanca ce are doar cetatenia romana. In urma ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort al unei casatorii in sua dachelaro dachelaro M-am casatorit in aprilie in SUA cu un cetatean american de origine romana. Anterior el a fost casatorit tot in SUA si a divortat inainte de a ne casatori noi. ... (vezi toată discuția)