Buna ziua. Am o prietena in Germania care are un "fan" in Romania. Se pare ca o iubeste de 7 ani, de cand a gasit-o pe internet (ea este un soi de mica persoana publica in anumite comunitati) si acum 2 ani, cand a venit in Romania la ceva eveniment, totul a inceput.
Ii trimite mereu mesaje, fie de "iubire", fie de amenintare, in fct de starea lui de spirit. O ameninta ca vine in Germania dupa ea. Acuma a ajuns sa trimita si mesaje de amenintare prietenului ei, in Finlanda, ca se duce sa il omoare si chestii de genul asta. Daca il blocheaza pe retele de socializare, isi face alt cont si reapare.
Tin sa mentionez ca a facut lucruri asemanatoare cu alte fete din Romania, doar ca "marea lui iubire" tot ea e, si la ea insista.
Intrebarea este: ce pot ei (ea din Germania si prietenul ei din Finlanda) sa faca de acolo ca sa il opreasca? Presupun ca daca era cineva din Romania s-ar fi dus la Politie sa depuna o plangere? Scuze, nu prea stiu cum functioneaza sistemul. Dar ei ce ar putea face?
De asemenea, mi-a spus ca acum vreo 2 ani avut o problema asemanatoare cu cineva din Olanda si ca respectivului i s-a interzis accesul la internet pt un an si jumatate. Se poate asa ceva in Romania?
Astept cu nerabdare un raspuns.
Multumesc anticipat.
eu cred ca se poate adresa politiei din romania.
mai nou am inteles ca se poate depune plangere si pe mail(nu sunt insa foarte convins insa merita incercat).