avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate proceda in cazul unei hartuiri peste ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate proceda in cazul unei hartuiri peste hotare?

Buna ziua. Am o prietena in Germania care are un "fan" in Romania. Se pare ca o iubeste de 7 ani, de cand a gasit-o pe internet (ea este un soi de mica persoana publica in anumite comunitati) si acum 2 ani, cand a venit in Romania la ceva eveniment, totul a inceput.

Ii trimite mereu mesaje, fie de "iubire", fie de amenintare, in fct de starea lui de spirit. O ameninta ca vine in Germania dupa ea. Acuma a ajuns sa trimita si mesaje de amenintare prietenului ei, in Finlanda, ca se duce sa il omoare si chestii de genul asta. Daca il blocheaza pe retele de socializare, isi face alt cont si reapare.

Tin sa mentionez ca a facut lucruri asemanatoare cu alte fete din Romania, doar ca "marea lui iubire" tot ea e, si la ea insista.

Intrebarea este: ce pot ei (ea din Germania si prietenul ei din Finlanda) sa faca de acolo ca sa il opreasca? Presupun ca daca era cineva din Romania s-ar fi dus la Politie sa depuna o plangere? Scuze, nu prea stiu cum functioneaza sistemul. Dar ei ce ar putea face?

De asemenea, mi-a spus ca acum vreo 2 ani avut o problema asemanatoare cu cineva din Olanda si ca respectivului i s-a interzis accesul la internet pt un an si jumatate. Se poate asa ceva in Romania?

Astept cu nerabdare un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:52, 7 Februarie 2014
eu cred ca se poate adresa politiei din romania.
mai nou am inteles ca se poate depune plangere si pe mail(nu sunt insa foarte convins insa merita incercat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor!!! bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de ... OanaAnais OanaAnais Bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de pe internet și faptic o luna am locuit împreună... La mine acasă.. Am fost o victima pt ca am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa Andreea036 Andreea036 Am 16 ani am iubit de 19 ani penteu ca sunt impreuna cu el ma bat fac scandal si ma ameninta ca ma omoara As vrea sa ma mut la iubitul meu Este posibil fara ... (vezi toată discuția)
Fata mea de 14 ani a fost sunată și amenințată de un individ căruia i-am aflat, în final, identitatea. ce pot face ca să fie pedepsit? nadiandreea nadiandreea Bună ziua, fata mea de 14 ani a fost sunată și amenințată de un individ necunosut,am depus plângere la politie și atașa la plângere am depus și ... (vezi toată discuția)