avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Mi sa gresit numele pe permisul de conducere si nu mam dus sal schimb cu toate ca asa trebuia. Imi puteti spune daca o sa fiu penalizat intr-un fel? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:33, 7 Februarie 2014
Nu veti fi penalizat pentru a nu este greseala dvs. dar in cazul in care un politist se sesizeaza ca exista inadvertente intre datele inscrise in permis si cele din actul de identitate permisul se va retine.

hg1391- regulam, aplic. oug195
Art. 189. – (1) Politistul rutier este obligat, ca atunci când verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în actul de identitate si cele din permisul de conducere. În cazul în care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala nume de familie in fisa de scolarizare pentru permis raku27 raku27 Mi s-a gresit numele de familie in fisa de scolarizare pentru permis, in loc de [quot]RACHIERU[/quot], cum este numele meu, in fisa apare [quot]RACHERU[/quot]. ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere la schimbarea buletinului cosas43 cosas43 daca schimb buletinul cu noua adresa mai trebuie sa schimb si permisul de conducere daca este valabil? (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala logdan logdan in data de 08.01 2011 am fost oprit intro localitate de un agent de politie pentru control si mi sa itocmit un proces verbal deoarece numaru locuintei de ... (vezi toată discuția)