avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vanzare asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vanzare asociatie non-profit

Buna ziua! Din nou=D>
Sa presupunem ca am o asociatie non-profit ce a derulat anumite proiecte, este cu toate actele in regula si depuse la Adm Financiara. Daca as dori sa o vand sau sa o preia altcineva, cum ar trebui sa procedez.

Va multumesc mult!:wave:
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 11:22, 12 Octombrie 2009
Va multumesc :love2:
Un ONG nu poate fi vandut, ca o societate comerciala ... se poate schimba organele de conducere al acesteia, potrivit dispozitiilor OG nr.26/2000.
Daca as fi interesat sa o cumpar, ori, ma rog, sa o preia alti asociati printre care si eu, cum am putea proceda?
Mailul meu este manager@sovconsulting.ro.
Multumesc.
Buna ziua

Si cum anume se procedeaza, Adunarea Generala emite un document intern in care se mentioneaza schimbarea adunarii si apoi ce se face, se termina "tranzactia" din partea fostilor detinatori. Mai este nevoie de mers la notar sau altceva asemanator (din partea fostilor detinatori)
multumesc anticipat
Ar fi foarte simplu daca s-ar putea vinde un ONG ca o societate comerciala, insa acest lucru nu este posibil ... Daca se doreste preluarea unui ONG se poate modifica actul constitutiv al ONG-ului ... se admit noi membrii, iar cei vechi se retrag ... Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul ONG-ul.
Cererea de înscriere a modificării va fi însoţită de hotărârea adunării generale, iar în cazul modificării sediului, de hotărârea consiliului director.

Alte discuții în legătură

Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pt? glo glo vreau sa schimb sediul si persoana ce efectueaza controlul financiar la o Asociatie non profit constituita in baza OG 26/2000 . ce fel de act trebuie sa fac: ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)