avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... despre inregistrarea mentiunilor- ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

despre inregistrarea mentiunilor- ONG

Buna dimineata,

Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG?
Trebuie sa prelungesc contractul de comodat pentru sediul social.....si la Registratura Judecatoriei mi s-a comunicat ca trebuie hotarare AGA........credeam ca e suficient sa depun Actul Aditional de prelungire......- cel putin, in cazul unui SRL se depune la ORC doar actul aditional insotit de cererea de inregistrare mentiuni....voi ce parere aveti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 17:01, 14 Iulie 2009
Nu are nici o legatura procedura societatilor comerciale cu cea aplicabila asociatiilor. Trebuie sa depuneti hotarirea adunarii generale, insotita de actul prin care se prelungeste folosinta spatiului unde va functiona sediul asociatiei.Nu se mai face act aditional
multumesc....eu ma refeream la actul aditional de prelungire a contractului de comodat.......pe acesta tb sa il depun impreuna cu hotararea AGA.....nedumerirea mea era daca mai este necesara o hotarare AGA pentru prelungirea contractului de comodat....
Depuneti actul de prelungire a termenului de valabilitate a contrcatului de comodat si hotararea Adunarii Generale sau a Consiliului Director al ONG-ului.
va multumesc frumos pentru raspunsuri.......ma intereseaza, daca nu insist prea mult, si unde este precizata aceasta procedura......:)
Vedeti prevederile OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, referitoare la modificarea actului constitutiv si a statutului asociatiei sau fundatiei

"Art. 33. - (1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociatiei se face prin înscrierea modificãrii în Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecãtoriei în a cãrei circumscriptie teritorialã îsi are sediul asociatia, cu aplicarea corespunzãtoare a prevederilor art. 8 - 12.
(2) Cererea de înscriere a modificãrii va fi însotitã de hotãrârea adunãrii generale, iar în cazul modificãrii sediului, de hotãrârea consiliului director.
(3) Despre schimbarea sediului se va face mentiune, dacã este cazul, atât în Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecãtoriei vechiului sediu, cât si în cel aflat la grefa judecãtoriei noului sediu. În acest scop, o copie a încheierii prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicatã din oficiu judecãtoriei în circumscriptia cãreia asociatia urmeazã sã-si aibã noul sediu.
Art. 34. - Dispozitiile art. 33 se aplicã în mod corespunzãtor în cazul modificãrii actului constitutiv sau a statutului fundatiei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)
Act constitutiv? madi1206 madi1206 Buna ziua! Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut ... (vezi toată discuția)