avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Tip de contract, deschidere punct lucru si cheltuieli ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Tip de contract, deschidere punct lucru si cheltuieli decontabile

1. In 2013 mi-am infiintat un PFA in Iasi si pana in prezent nu am desfasurat nicio activitate. Acum am participat la o licitatie practic ca un soi de subcontractor, impreuna cu o firma de consultanta ce a si castigat licitatia.
Intrebare: ca PFA, ce tip de contract sau agreement este cel mai indicat sa inchei cu frma de consultanta ce a castigat licitatia si care prin mine ar trebui sa presteze un serviciu catre autoritatea contractanta? Intrebarea are legatura cu pct. 2.

2. Serviciul care il voi presta va fi in alta localitate, in principal la sediul autoritatii contractante si apoi cel mai probabil la un loc special destinat si am impresia ca acestia vor solicita chiar si un interval orar.
Intrebare: As putea sa-mi deschid un punct de lucru in acel oras, sa decontez cheltuielile cu chiria si cheltuieli administrative pe marginea acestuia si in ce procent?Ce contract ar trebui sa inchei cu proprietarul unui spatiu unde voi si locui?(servicii cazare ceva sau efectiv contract inchiriere?) Legat de intrebarea de la pct. 1, cum ar trebui incheiata intelegerea intre mine si firma de consultanta astfel incat sa pot sa-mi decontez cheltuielile cu pct de lucru tinand cont ca intre firma de consultanta si autoritatea contractanta ar putea sa apara prevederea ca firma sa presteze serviciul la sediul autoritatii contractante sau la un alt sediu special destinat?
Intreb toate acestea deoarece sunt la inceput de drum cu PFA si inca nu m-am edificat cu multe aspecte.

3. Exista cineva pe-aici care cunoaste dedesubturile organizarii PFA-urilor si contabilitatii acestora astfel incat sa colaboram in acest sens? In Bucuresti.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
nicum, utilizator

Alte discuții în legătură

Comodat autoturism nelusandy nelusandy In prezent desfasor o activitate autorizata de prestari servicii (consultanta in domeniul situatiilor de urgenta), printr-o intreprindere individuala, avand ... (vezi toată discuția)
Venituri din strainatate irine_dm irine_dm Am posibilitatea de a colabora cu o firma din strainatate prin oferirea de servicii de consultanta. Contractul ar fi pe o perioada de 6 luni in Belgia, la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto helbiz helbiz Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in ... (vezi toată discuția)