avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... lnscriere dataprotection
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

lnscriere dataprotection

Buna ziua!

Va rog sa imi recomandati un consultant care sa ma ajute sa inscriu un site pe www.dataprotection.ro (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).

Multumesc.
adrianapirsoaga@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 20:34, 17 Februarie 2014
Prelucrările de date personale, notificate de operatori, vor fi declarate prin completarea formularului de notificare în sistem on-line. În mod excepţional, în cazul în care anumiţi operatori nu dispun de mijloacele tehnice necesare transmiterii formularului de notificare electronic, acesta se poat e completa on-line la sediul autorităţii de supraveghere sau se va transmite, în format de hârtie, prin poştă. În această situaţie, notificarea va fi însoţită de o adresă prin care operatorul justifică imposibilitatea transmiterii formularului de notificare în sistem on-line.

[ link extern ]
Stiu lucrul acesta, am incercat sa completez formularul online si nu m-am descurcat singura.
Cred ca problema consta mai degraba in depunerea unui formular corect si care sa corespunda situatiei de fapt. Identificarea tuturor datelor personale colectate, legalitatea colectarii acestora si coroborarea cu subiectii carora se dezvaluie, masurile de securitate si nota de informare tin si de o analiza mai detaliata.
Buna ziua,

Ca sa nu mai deschid un alt subiect, ma puteti ajuta cu un raspuns in legatura cu situatia de mai jos?

In calitate de persoana fizica autorizata (PFA) gestionez un site de comert online. Adica emit facturi si ma ocup de toata partea fiscala. Domeniul (numele site-ului), insa, nu e inregistrat pe numele meu, ca persoana fizica, nici pe PFA. E inregistrat pe numele unei alte persoane fizice, sa-i spunem X.

In aceste conditii, cine ar trebui sa completeze si sa depuna formularul pentru acordarea numarului de operator? Din cate am citit in ghidul de completare, operator poate fi chiar si o persoana fizica. In acest caz, formularul ar trebui completat de persoana fizica X, pe numele careia e inregistrat site-ul? Daca voi depune eu formularul, in calitate de PFA, nu verifica nimeni daca si ce legatura am cu acel site? Banuiesc ca pe cei de la Autoritate nu-i intereseaza partea fiscala, n-au ei treaba cu cine emite facturi. Dar, desi am acces total la partea de administrare, nu dispun de cunostintele tehnice necesare sa lucrez in sine cu aceste date personale, deci daca m-ar lua la intrebari nu cred ca ar obtine mare lucru de la mine.

Cum ar trebui sa procedez? Vreau sa intru in legalitate cat mai repede :D

Va multumesc.
Notificarea ar trebui depusa de cel care administreaza siteul, implicit baza de date creata de siteul respectiv, avand dreptul de a administra acel site. Este recomandat ca intre persoana X si PFA sa se incheie un contract de transfer a dreptului de a utiliza siteul, sau de transfer al proprietatii siteului.

Exista o scutire, insa numai de la obligatia de a notifica, respectiv pentru situatia in care prelucrarea datelor este ”efectuata de persoana fizica sau de entitati private care desfasoara o activitate independenta, autorizata in baza unei legi speciale, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale” (in cazul acesta consideram ca este vorba de notari, medici, traducatori autorizati, etc. Nu ar intra in aceasta scutire PFAurile infiintate in baza OUG44/2008).

Totusi, partea de notificare este cea mai simpla procedura de urmat. Operatorul trebuie sa faca o serie de documente si proceduri pentru a respecta legea privind protectia datelor (nota de informare, procedurile de colectare a datelor prin intermediul siteului, masurile de securitate)
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
ContSters298774, utilizator

Alte discuții în legătură

Înregistrare operator de date cu caracter personal elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună ziua, Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Aş ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Hepl me pentru salarizare trebuie sa notific ca firma care face salarizare sau pentru fiecare firma individual ovidiu7676 ovidiu7676 (6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea ... (vezi toată discuția)