avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere amendã politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere amendã politia rutiera

Buna ziua,
Astazi 09.02 am primit o amenda din partea politiei rutiere.am semnat procesul insa la un interval de o ora am citit mai bine pv si am constatat ca a gresit ceva foarte grav
in sensul ca mi-a scris in pv ca am circulat cu autovehiculul care avea itp-ul exprirat pe data de 01.03,14 si suntem in 09.02.14. cum trebuie sa procedez? pot contesta amenda sa nu o platesc? nu e corect sa platesc o amenda care nu are sens...va rog sa-mi dati un raspuns
Daca restul de date sunt corecte nu prea aveti sanse dar nu se stie niciodata. Mai grav este faptul ca nu aveati ITP in termen de valabilitate.

Oricum nu veti primi certificatul de inmatriculare daca nu veti face ITP.

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă;

Cand poate fi anulat un proces verbal de contraventie gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Daca puteti dovedi ca aveati ITP valabila la data verificarii in trafic ati avea sanse, in caz contrar nicio sansa. Procesele verbale sunt inseriate iar politia poate demonstra oricand ca data a fost scrisa eronat.

In locul unde se inscrie data procesului verbal "Incheiat astazi, ziua...luna....anul...."data este corecta?
da data este corecta adica 09.02.14

sa inteleg ca nu am nicio sansa pentru contestatie....adica trebuie sa am actele doveditoare ca itp-ul nu e expirat ca sa pot depune contestatie

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@cyan
Nu-i sigur ca n-are sanse ! Adu-ti aminte cum si-au primit niste timisoreni inapoi permisele, acum cativa ani, cand pe ,,fluturasul" pe care-l tipareste eilotestul a aparut in mod gresit alta ora, retine, alta ora, nu alta zi, nu alta luna, decat cea cand s-a recoltat proba. Culmea, aia chiar gustasera, nu mult, cam cum ne-a sugerat marele plagiator : un pahar de vin, un pahar de bere :giggle:
P.S. imi permit un sfat, cine vrea sa tina cont de el, bine, cine nu, nu. Niciodata nu semnati procesul verbal. Sunteti obligat sa prezentati actele, dar nu sunteti obligat sa semnati procesul verbal. Cereti sa se noteze obiectiunile, dar nu semnati. Un motiv, din mai multe, de a nu semna : se poate intampla sa nu vi se comunice pv in termen. Si-l pui si pe organ la treaba, mai cheltuie niste bani statul, ii tai din profitul net. Oricum, ai facilitatea de a plati 1/2 din minimul amenzii in 48 de ore de la comunicare/data semnarii de primire.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
DlGoe a scris:

@cyan
Nu-i sigur ca n-are sanse !
....
mai cheltuie niste bani statul,


Din acest motiv am si spus ca "nu se stie niciodata"!:)

Depinde si cum interpreteaza judecatorul, daca considera aceste neconcordante privind data mai importante decat fapta de a nu avea ITP valabila.
Asa cum spus, politia poate demonstra foarte simplu ca fapta a savarsita in 09.02.14 mai ales ca este inscrisa corect in pv.
Nu stiu ce dovada poate prezenta @mariusionutz ca ITP era valabila la 09.02.14 sau ce motive ar putea invoca ptr anularea procesului verbal.

Cat despre banii pe care ii cheltuie statul ptr ca unii nu semneaza procesele verbale din diverse motive, cam sunt banii nostrii, ai mei, ai tai, ai lui!;)

1. El nu trebuie sa prezinte nicio dovada, contraventiile se judeca dupa regulile din penal. Garcea a gresit, 10% pe trei luni pt. ca e la prima abatere iar omul exonerat de plata amenzii. Asa s-ar petrece lucrurile in tari cu regim democratic si mai ales cu respect fata de cetatean. 2.Pana la urma conteaza cine face actiunea si cum o sustine. 3.Nu mai crede in prostia cu ,,banii nostri, ai tuturor". Daca nu se cheltuie pe plic, timbre, etc, unde crezi ca ajung, la vreun orfelinat ? Ai ghicit, in buzunarele ,,alesilor" de tot felul. Asa macar amaratul ala de postas spera sa prinda pensia, sa nu-l ,,reduca" si o suma mai mica va ajunge in mainile hotomanilor de la toate nivelurile.
P.S. Ce zici daca maine, 10.02.2014, merge la rar si-si face itp-ul ? Cum e cu pv ,,intocmit" de garcea ? Iar data de 01.03.2014, asa-i ca se schimba in 01.04.2014 :) ? Sa mai continui ?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Am sanse sa castig procesul? pilastre pilastre Buna ziua, Azi am primit o amenda in parcarea hipermarket-ului ca circulam cu masina fara ITP . Problema e ca eu nu ieseam din parcare, nu eram pe drum ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)
Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)