avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere amendã politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere amendã politia rutiera

Buna ziua,
Astazi 09.02 am primit o amenda din partea politiei rutiere.am semnat procesul insa la un interval de o ora am citit mai bine pv si am constatat ca a gresit ceva foarte grav
in sensul ca mi-a scris in pv ca am circulat cu autovehiculul care avea itp-ul exprirat pe data de 01.03,14 si suntem in 09.02.14. cum trebuie sa procedez? pot contesta amenda sa nu o platesc? nu e corect sa platesc o amenda care nu are sens...va rog sa-mi dati un raspuns
@ BodooitBv


1. Vă rog să vă controlați tonul. Aici nu ne certăm, ci discutăm o chestiune concretă.

2. Afirmația dvs.
ITP-ul omului expira pe data de 01. martie 2014 ,

nu se regăsește în mesajul domnului care a deschis această discuție.

Data de 1 martie 2014 este data săvârșirii contravenției, dată menționată eronat de organul constatator în procesul-verbal. Vă rog să citiți cu atenție mesajele.
eu zic ca initiatorul sa reviza cu ceva precizari, lucrurile sunt cam neclare:
- amenda primita in data de 09.02.2014 se referea la ITP expirat sau la alta contraventie?
- cand expira ITP? in 01.03.2014? era expirat deja in 09.02.2014?
mariusionutz a scris:

da data este corecta adica 09.02.14

sa inteleg ca nu am nicio sansa pentru contestatie....adica trebuie sa am actele doveditoare ca itp-ul nu e expirat ca sa pot depune contestatie


Se intelege ca era ITP nu era valabila. Altfel care ar fi "actele doveditoare ca itp-ul nu e expirat" decat certificatul de inmatriculare pe care il avea in momentul verificarii?

Daca ai ITP valabila ii arati agentului constatator ca aceasta este in termen indicandu-i locul din certificatul de inmatriculare unde este aplicata stampila si folia statiei ITP, asta in situatia in care agentul nu stie unde sa verifice valabilitatea ITP, dar m-as mira sa existe vreun agent intr-o astfel de situatie.
Bună ziua,
Părerea mea e că dacă mergeţi la judecată cu ei aveţi ceva şanse, nu se ştie niciodată. Ei au să meargă pe eroare materială şi au să vă ceară să faceţi dovada că la data de 9 februarie aveaţi ITP. Judecătorul are un rol activ în soluţionare le poate aproba cererile astfel încât dumneavoastră puteţi pierde batalia...
Cât dedspre nesemnarea PV astea sunt poveşti. Nesemnând PV-ul puteţi pierde la masa verde, adică nenea miliţistul vine la domiciliu, îl afişează pe uşă, găseşte un nene care să semneze martor la afişare, şchipă pe el şi-l lipeşte pe uşă, copii îl iau de acolo şi matale contravenient rămâi bătînd din buze, că fără pv n-ai ce contesta, că e obligatoriu să-l depui la dosar.
Semnând PV-ul nu recunoşti fapta ci iei la cunoştiinţă.
Părerea mea...
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse sa castig procesul? pilastre pilastre Buna ziua, Azi am primit o amenda in parcarea hipermarket-ului ca circulam cu masina fara ITP . Problema e ca eu nu ieseam din parcare, nu eram pe drum ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)
Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)