cyan a scris:
In locul unde se inscrie data procesului verbal "Incheiat astazi, ziua...luna....anul...."data este corecta?
Data încheierii procesului verbal de contravenție nu are nicio relevanță contravențională. Nici în speța de față, nici în altele. Importantă este data săvârșiriri contravenței, dată care poate, în unlele cazuri, să coincidă cu data încheierii procesului verbal de contravenție.
mariusionutz a scris:
am semnat procesul insa la un interval de o ora am citit mai bine pv si am constatat ca a gresit ceva foarte grav in sensul ca mi-a scris in pv ca am circulat cu autovehiculul care avea itp-ul exprirat pe data de 01.03,14 si suntem in 09.02.14.
Potrivit art. 17 din O.G. nr. 2/2001,
lipsa mențiunilor privind fapta săvârşită şi data comiterii acesteia atrage nulitatea procesului-verbal, nulitate care se constată şi din oficiu.
Din câte îmi dau eu seama, la dvs. este o menționare eronată a datei săvârșirii contravenției iar pe fondul problemei nu aveți dreptate. Ați circulat cu un autoturism care nu avea ITP valabilă. Dacă doriți neapărat, puteți să formulați plângere contravențională, însă simpla formulare a plângerii nu duce, prin ea însăși, la câștigarea procesului.
În opinia mea, pentru a avea câștig de cauză trebuie să demonstați că prin menționarea eronată a datei săvârșirii faptei contravenționale vi s-a produs o vătămare ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea procesului verbal de contravenție. Am în vedere, în formularea acestei opinii, Decizia nr. XXII/2007 a Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, decizie obligatorie pentru instanțe, deci și pentru instanța care va soluționa plângerea dvs.
[ link extern ]