avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Rol compact disk despus la dosar ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Rol compact disk despus la dosar ONG

Buna seara,

Care este rolul compact disk-ului depus la dosarul pentru constituire ONG? Se stie, pe acest CD se afla act constitutiv + statut ONG in format editabil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 14:14, 11 Februarie 2014
Pentru a nu putea fi editat le puteti depune in format pdf si cu parola sau sub forma scanata in format jpeg.
Unele instante cer depunerea actelor si in format electronic, ca sa nu stea ele sa scaneze actele, ca se trece treptat la gestionare si arhivare electronica.... Forma editabila ar putea fi utila instantei la redactarea hotararii judecatoresti in dosar, dar nu stiu sa existe prevederi legale exprese prividn depunerea in format editabil, asa ca se pot depune ca .pdf rezultat prin scanare. Cu .pdf setat ca protejat la editare nu se rezolva problema, ca sunt softuri care "sparg" pdf-urile setate ca needitabile si pot extrage textul...
Dar n-ar trebui sa primesc act constitutiv + statut asociatie cu stampila Judecatoriei dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitiva? Sau trebuie sa cer copii certificate?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
grunwald, utilizator
Nu stiu sa existe text legal expres in acest sens. Unele instante iti dau din oficiu inapoi un exemplar de statut si de act constitutiv stampilate de ele, de regula cu mentiunea "prezentul act face parte integranta din incheierea civila nr.... / ....". Altele nu iti dau nimic, si zic sa ceri tu copie certificata de la dosar (care evident, costa!) desi ai depus suficiente exemplare.... Iar alte instante chiar iti zic sa ceri copie certificat de la avocatul care a facut atestarea, ca doar ei au mentionat in incheiere ce avocat si sub ce numar a facut atestarea statutuli si actului constitutiv.....
radumititean a scris:

Cu .pdf setat ca protejat la editare nu se rezolva problema, ca sunt softuri care "sparg" pdf-urile setate ca needitabile si pot extrage textul...


Daca pana si instanta de judecata "sparge" parola ptr un fisier de 2 bani mai ramane ceva sa ne mai mire in Romania!?:)
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Depunerea declaratiei vies 390 la ghiseu mik_zoltan mik_zoltan Subiect: Depunerea declaratiei VIES 390 la ghiseu Am doua intrebari: 1.) Se poate depune declaratia VIES 390 si la ghiseul unei reprezentatnte ANAF intr-un ... (vezi toată discuția)
Bilant 2011 ion g ion g pentru a transmite bilantul online trebuie scanat si bilantul sau numai anexele? daca numai anexele atunci nu avem semnatura la intocmit. in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)