avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificari la noul cod penal - traficul de persoane si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificari la noul cod penal - traficul de persoane si cersetoria

Buna ziua am si eu o intrebare: ce lege sa pus azi dimineta cu privire la traficul de persoane si cersitoria ? Cum am inteles eu se pedepse traficu de persoane de la 1 la 5 ani ... Este adevarat
Cel mai recent răspuns: Radhika , utilizator 11:14, 10 Februarie 2014
CERSETORIA

„Fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 ani”

Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile
Art. 210.
Traficul de persoane
(1) Recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unei persoane în scopul exploatării acesteia, săvârşită:
a) prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate;
b) profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea de vădită vulnerabilitate a acelei persoane;
c) prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care are autoritate asupra acelei persoane,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Traficul de persoane săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani.

(3) Consimţământul persoanei victimă a traficului nu constituie cauză justificativă.
Noul Cod Penal actualizat prin:

Legea 187/2012 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal din 24 octombrie 2012, Monitorul Oficial 757/2012;
Va multumesc ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se modifica in cpp? andreiahoria andreiahoria Stie cineva daca se va reduce pedeapsa cu inchisoarea la persoanele care au incadrarea de trafic de minori si persoane, si este la prima fapta????Ma refer la o ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)
Este legala aceasta hotarare? dodonica dodonica Curtea de apel a pronuntat o hotatare prin care condamna un inculpat la; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. ... (vezi toată discuția)