avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cod penal-Anulare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cod penal-Anulare permis

Buna ziua,
Rog pe toti cei care sunt in cunostinta de cauza sa ma ajute cu o informatie.
Pe scurt......
am fost condamnat la 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani termen de incercare
Sentinta a venit in urma urmatoarelor fapte comise de mine
vatamare corporala ,fuga de la locul accidentului si reparatii aduse autovehicului
Dupa ce sentinta a ramas definitiva am primit de la inspectoratul judetean de politie ca permisul mi-a fost anulat ....vreau sa stiu daca prin adoptarea noului cod am vreo sansa sa-l iau mai devereme ,nu esti stipulat in acea somatie pe ce perioada este anulat .am inteles din diferite surse ca pedeapsa minima scazut de la un an la 6luni .
Va rog luminati-ma
Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: And91rey , utilizator 14:09, 11 Februarie 2014
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Nu veti dobandit permisul de conducere mai rapid.
Buna ziua,
Va multumesc pentru promptitudine si ca mi-ati fost de folos .
O zi buna si numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie redobandire permis Lucian_68 Lucian_68 Buna ziua Daca pedeapsa ptr infractiunea de conducere sub influenta alcoolului a fost de 8 luni cu suspendare , cand pot sa dau examen pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere max67 max67 De când incepe sa curga termenul de 6 luni prevazut de art.116 alin.a in cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii dar eliberate conditionat ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului auto mariannnnn mariannnnn am permisul anulat pentru alcol si am primit 1 an cu suspendare,hotararea juddecatoreasca a ramas definitiva la 28-01-2013.Am primit si o instiintare de la ... (vezi toată discuția)