avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... certificatul de cazier fiscal
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

certificatul de cazier fiscal

stie cineva ce trebuie sa cuprinda certificatul de cazier fiscal? Am intrebat la trezorerie si mi s-a spus ca ar fi 3 variante [una am eliminat-o, fiind pt crearea unei persoane juridice]?
Cel mai recent răspuns: anda2happy , utilizator 23:02, 8 Iunie 2005
Cazierul fiscal se emite de Directia Finantelor Publice in raza carei persoana solicitanta isi are domiciliul.Fiind emis de DGFP nu poate contine decat informatii privind impozitele si taxele pe care solicitantul le-ar avea de achitat catre stat.

cazierul fiscal se ia de Finantele Publice si se plateste o taxa, am impresia ca si la cel judiciar, iar daca il vrei eliberat in regim de urgenta costa vreo 200 000lei. Oricum , nu trebuie sa specifici nimic, doar ca vrei cazierul fiscal, in rest stiu ei ce au de facut. :)
Cazierul fiscal este reglementat de Ordonanta Guvernamentala nr. 75/2001 actualizata si republicata in Monitorul Oficial nr.664 din 23/07/2004 modificata prin OG. nr. 10/2005; de H.G. nr. 31/2003 si de Ordinul nr. 40/2003.

Acte necesare:
-copie de pe CI/BI;
-chitanta care sa ateste plata taxei pentru cazier fiscal, care poate sa fie de 50.000lei in regim normal (10 zile) iar pentru regim de urgenta 200.000lei (5 zile);
-cerere tip;
-imputernicire avocatiala sau procura la notar in situatia in care sunteti reprezentat de alte persoane.
Toate aceste acte se depun la ghiseul pentru eliberarea cazierului fiscal din cadrul Primariei iar plata taxei se face la Trezoreria judeteana sau de sector
art. 9 (1) Certificatul de cazier fiscal este valabil 15 zile de la data emiterii si numai în scopul în care a fost eliberat.
art. 2 În cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au săvârsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiară.

la adresa [ link extern ]
vezi cum arata o cerere tip

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde solicit cazierul fiscal pentru deschidere pfa? Sorin_mn Sorin_mn Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate, in legatura cu acest subiect: nu stiu sigur daca am sau nu cazier fiscal, deoarece o firma la care ... (vezi toată discuția)
Model intampinare pt recuperare taxxa de prima inmatriculare buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un model de intampinare la tribunal pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare si cu un model de cerere de recuperarea ... (vezi toată discuția)
Restituire dobanda taxa auto Emran99 Emran99 Am castigat prin hotarere judecatoreasca restituirea taxei+cheltuieli de judecata precum si a dobanzii.In momentul inaintarii dosarului catre ANAF,mi s\'a dat ... (vezi toată discuția)