avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Returnare contravaloare bursa doctorala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Returnare contravaloare bursa doctorala

Buna ziua ! imi puteti confirma/infirma un subiect despre care am tot auzit speculatii intre colegii doctoranzi cu bursa : in cazul nefinalizarii studiilor doctorale (neindeplinirea criteriilor necesare in vederea sustinerii tezei de doctorat, exmatriculare etc.) la finalul celor 4 ani de studii doctorale, exista vreo prevedere care specifica faptul ca trebuie returnata contravaloarea tuturor burselor primite? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:40, 10 Februarie 2014
Desi Codul Studiilor Universitare de Doctorat nu prevede alte sanctiuni in afara celor de la art. 318-319 LEN, ramane sa intrebati la Scoala doctorala daca prevede astfel de sanctiuni in Regulamentul intern.
In opinia mea, bursele ar putea fi returnate, dat fiind scopul scestora si finalitatea neindeplinita, dar orele de predare nu pot fi atinse. Sanctiunile sunt prevazute atat in LEN -cu referire la atributiile privind cercetarea, cat si in Codul muncii, in privinta veniturilor de natura salariala rezultate din activitatea de predare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa doctoranzi excelenta32 excelenta32 buna seara. as dori sa stiu care este sursa platii burselor de doctorat? banii vin de la minister cu directia stricta ,,burse doctoranzi\\"??? sau fiecare ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale adinutza2602 adinutza2602 Buna ziua! Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare. Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)