avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am contractul suspendat, ma pot angaja in alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am contractul suspendat, ma pot angaja in alta parte?

Daca am contractul suspendat pe doua luni pentru cercetari in vederea stabilirii unei asa zise lipse in gestiune, ma pot angaja in alta parte tot cu norma intreaga? Daca se ajunge la proces, cum ma poate afecta la noul loc de munca?>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 10 Februarie 2014
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. In speta, daca aveti c.i.m. suspendat la un angajator , va puteti angaja in alta parte.

3. Un eventual litigiu cu fostul angajator nu ar trebui sa fie un impediment la o viitoare angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate Madalin196 Madalin196 Buna ziua...as dori de la 1 septembrie sa ma angajez in alta pare si eu sunt in preaviz pana pe 7 septembrie la actualul loc de munca..ei nu vor sa imi incheie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat disciplinar gabrelutza gabrelutza Persoana al carei contract de munca este suspendat pe durata cercetarilor discplinare se poate angaja la o alta societate si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Concediu fara plaa corisun24 corisun24 buna ziua, daca ai un COncediu fara plata suspendat pentru prob.personale poti face un contract de munca in alta parte exact cat ai concediu fara ... (vezi toată discuția)