avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDARE SPOR DE VECHIME
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDARE SPOR DE VECHIME

Buna ziua, sunt un presedinte de asociatie de proprietari si am o problema, as vrea va rog un sfat:
administratora mea este angajata cu contract de munca din anul 2005 cu un salariu brut de 1000 lei. De atunci si pana in prezent nu am mai putut sa-i cresc salariu, datorita faptului ca la adunarile generale ale asociatiei nu ne-am putut intelege asupra acestui lucru, doamna in cauza muncind destul de mult si fiind foarte corecta. In contractul de munca nu am specificat nimic la adaugare de sporuri, gandindu-ma la alte sporuri care nu erau necesare, neluand in calcul sporul de vechime in munca, avand in prezent 9 (noua) ani vechime numai la asociatie. Cum pot sa-i acord spor de vechime si in ce cuantum procentual la salariul brut, in conditiile in care mai am un salariat, respectiv femeia de serviciu, fiind necalificata si fiind cu salariu minim pe economie, legea ma obliga sa-l cresc de cate ori se da ordonanta de urgenta de la guvern, ajungandu-se in situatia in care femeia de serviciu sa aiba acelasi salariu cu administratora?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 11 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Acordarea sporului de vechime este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajtorului.

Daca se doreste acordarea sporului se vechime, atunci se poate incheia un act aditional la c.i.m. in acest sens.

In practica insa, procentul sporului de vechime variaza in functie de urmatoarele transe:
5 % - intre 3 - 5 ani vechime in munca
10% - intre 5 - 10 ani vechime in munca
15% - intre 10- 15 ani vechime in munca
20% - intre 15- 20 ani vechime in munca
25% - peste 20 ani vechime in munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime scorpixel scorpixel In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn. In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)
Spor toxicitate nicula nicula Doresc lamuriri daca este sau nu obligatorie acordarea sporului de toxicitate pentru un salariat incadrat sudor. Mentionez ca acesta face activitati diverse ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime trebuie acordat conform legii BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime trebuie acordat obligatoriu conform legii! Care este actul nomativ care stipuleaza acest lucru si ... (vezi toată discuția)