avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot obtine stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot obtine stimulentul de insertie?

Buna ziua, sunt in CCC (de doi ani) pana pe 13.05.2014 si am mai multe neclaritati. Tatal copilului va intra in CCC pentru o luna de pe 17.02.14 iar eu ma voi intoarce la serviciu de pe data de 13.02.14, mentionez ca la un alt loc de munca, nu la cel vechi. Ca un prim pas am inteles ca eu trebuie sa fac o cerere pt vechiul loc de munca sa-mi inchid/suspend contractul cu ei, ca apoi sa pot semna un nou contract cu alta societate (va rog corectati-ma daca gresesc). M-ar interesa sa pot obtine si stimulentul de insertie de 100 lei la care am dreptul, iar neclaritatea mea este de cand pot beneficia de acest stimulent si actele doveditoare necesare dosarului, de la care loc de munca le pot obtine vechiul sau noul loc de munca.
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 11 Februarie 2014
Cu privire la intoarcerea la vechiul loc de munca aveti dreptate.Adresati o cerere de incetare a suspendarii.Astfel contractul devine activ.Concomitent puteti depune si demisia cu sau fara preaviz.La momentul incetarii contractului de munca la vechiul loc de munca,puteti incheia noul CIM cu societatea noua.
Cu privire la stimulentul de insertie il primiti pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului-respectiv 13.05.2014.Pentru a primi stimulentul trebuie sa depuneti un alt dosar.Stimulentul este de 500 lei/luna.
1. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana implineste copiluil 2 ani, trebuie sa reluati activitatea indiferent unde, nu neaparat la acelasi angajator de la care ati intrat in CCC.

2. - Puteti sa incheiati contractul individual de munca (CIM) cu noul angajator si sa incepeti sa lucrati la el inainte de a inceta CIM la fostl angajator (Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp).
- Apoi va rezolvati si problema cu incetarea CIM la fostul angajator.

3. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa va prezentati la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Ok, am inteles ca pot sa inchei un CIM cu noul angajator si sa incep sa lucrez la el inainte de a inceta CIM la fostul angajator, intrebarea este urmatoarea, pot sa fac cererea de incetare a suspendarii lpt vechiul loc de munca oricand pana implineste copilul 2 ani, el acum are 1 si 9 luni.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
gabriellafk, utilizator
Puteti solicita oricand incetarea c.i.m. la vechiul angajator, dar nu puteti incepe activitatea la noul angajator daca sunteti in CCC , intrucat realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC duce l;a suspendarea platii indemnziatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si intoarcerea la munca maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca am intrat in CCC pe 2 ani, iar acum mi s-a ivit un alt loc de munca sa ma angajez, mai pot beneficia si de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)