avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune incurcata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune incurcata

buna ziua!problema mea este putin mai complicata... bunicul meu a decedat in 2004, iar tatal meu s-a mutat cu bunica pentru a o ajuta si a nu fi singura. Tata a renovat casa bunicii(termopane, incalzire centralizata, zugraveli etc). In 2009 tata decedeaza. Succesiunea dupa bunic si tata nu s-a facut. Fratele meu a facut renuntare dupa tata.Bunicii mei au 2 copii: pe tata si pe matusa mea care nu are copii si traieste in Germania din 1977, ea vand numai cetatenie germana.Dupa moartea tatalui meu matusa a venit sa-si revendice mostenirea dar bunica nu a vrut sa faca nici o succesiune , spunand ca dupa ce moare ea sa ,, facem bors''. Matusa s-a mutat cu bunica dar mai mereu era plecata prin Germania, iar in timpul cat era plecata eu si sotia mea vedeam de bunica.In 2012 bunica a decedat si matusa s-a dus la notar sa deschida succesiunea numai ca nu poate, deoarece la mostenire trebuie sa vina si fratele meu, dar el se afla in alta tara si din motive personale nu poate sa vina in tara, deocamdata, fapt ce a infuriat-o pe matusa care acum ne ameninta ca ne da in judecata pentru ca ea vrea sa-si vanda partea sau noi sa o despagubim.Intrebarea mea este urmatoarea:
daca se va ajunge la judecata noi putem sa cerem privarea matusii de succesiunea dupa bunic pentru ca ea nu a acceptat nici tacit nici in mod expres ? Se poate acest lucru? Nu am vrea sa -i facem rau chiar dorim sa stea in toata casa bunicii pana cand n-o mai fi, dar cand o vedem atat de rea si de avara, am dori sa-i dam o lectie.
va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
olympya, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanta olympya olympya buna ziua! va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o succesiune. treburile stau in felul urmator: - imobil proprietate comuna bunici. Bunicii au 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Drept/ordinea la sccesiune tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua, Cine sunt mostenitorii in urmatorul caz: Familie formata din sot, sotie si 2 copii. Sotul si sotia au fiecare cate 2 frati. Primul decedeaza ... (vezi toată discuția)