avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permisul suspendat

am fost prins conducand, avand permisul suspendat. trebuia sa il iau pe data de 18.03.2009 (cand se incheia perioada suspendarii) si am fost prins pe 14.03.2009. mi s-a dat dovada cu drept de circulatie 15 zile. intrebarea este: dupa cele 15 zile pot circula daca imi aproba procurorul din 30 in 30 zile pana la terminarea procesului (mi s-a intocmit DP) sau care este procedura? nu pot face nimic pentru a mai conduce? chiar am nevoie de permis! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:34, 22 Aprilie 2009
De regula in asemenea situiatie se anuleaza permisul de conducere, dar, prin exceptie, va poate prelungi dovada intrucit functioneaza prezumtia de nevinovatie
Tot de regula, prelungirea se face din 15 in 15 zile.
nucu$ a scris:

Tot de regula, prelungirea se face din 15 in 15 zile.

Si la cine trebuie sa fac o cerere ceva pentru a mi se prelungi dreptul?? pe 21.04.2009 mi-a expirat dovada de 15 zile.
Cerere la Cdt-ul Politiei,cu aratarea motivelor (termenul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)
Dovada permis art 86/2 sebannu 1 sebannu 1 dupa noul regulament rutier (art 111) se poate prelungi de catre tribunal dovada (fara drept de circulatie) eliberata pentru conducere conducere cu permisul ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie la procuror deutza_77 deutza_77 Buna ziua. Am avut un accident cu o victima. Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile. In urma traumei, nu am mai fost in stare a conduce. Dupa 6 luni, am ... (vezi toată discuția)